Περιγραφή Φεστιβάλ

Έκπληξη

  • Η ΕΚΠΛΗΞΗ είναι μια διεθνής εκστρατεία που συσπειρώνει την καλλιτεχνική κοινότητα και επιστρατεύει την τέχνη σαν μέσο επίλυσης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Είναι μια πρωτοβουλία της εικαστικής πλατφόρμας του artAZ που ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 2000 καλλιτέχνες απ΄όλον τον κόσμο σε 9 εκθέσεις φεστιβαλικού χαρακτήρα.

Περισσότεροι από 2000 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει τα έργα τους αφιλοκερδώς, προκειμένου να στηρίξουν τους άστεγους της πόλης μας. H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 από την ομάδα του artAZ και, μέσα από την αγάπη του κοινού, έγινε θεσμός.

Οι καλλιτέχνες δημιουργούν μικρά έργα που διατίθενται σε ενιαία, συμβολική τιμή (50 €), ώστε να μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει τον σκοπό και, κάνοντας το, να αποκτήσει ένα πολύτιμο ενθύμιο. Ποια είναι η έκπληξη; Η υπογραφή του καλλιτέχνη είναι κρυμμένη και αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν έργα με μόνο οδηγό το προσωπικό τους γούστο.

Στην ΕΚΠΛΗΞΗ συμμετέχουν καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, καταξιωμένοι και πρωτοεμφανιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και διεθνείς. Αυτό που τους ενώνει είναι η διάθεση τους να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο μέσα από τη δουλειά τους.

Δελτίο Τύπου

ΕΚΠΛΗΞΗ 8

Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ξανά για τους αστέγους της Αθήνας

Μια ακόμη “ΕΚΠΛΗΞΗ”, την 8η στη σειρά, ετοιμάζει η καλλιτεχνική κοινότητα σε συνεργασία με την εικαστική πλατφόρμα του artAZ. H καθιερωμένη ετήσια έκθεση επιστρατεύει την τέχνη για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας.

Εκατοντάδες μικρά έργα σας περιμένουν και φέτος να γνωρίσετε το κοινωνικό πρόσωπο της Σύγχρονης Τέχνης και μαζί τις τάσεις και τα εικαστικά ρεύματα της εποχής.

Το πρώτο στάδιο της έκθεσης πραγματοποιείται online στο λήμμα “SURPRISE” του artAZ (www.artaz.gr). Στη σελίδα της έκθεσης μπορείτε να δείτε τα έργα και να σημειώσετε τους κωδικούς αριθμούς της επιλογής σας προκαταβολικά. Νέα έργα προστίθενται μέχρι την τελευταία στιγμή. Μεταξύ 05-08 Οκτωβρίου 2017 η έκθεση μεταφέρεται στον χώρο «ΓΗ Κ44», όπου θα πραγματοποιηθεί και η πώληση των έργων.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ.

Παρακολουθήστε την ΕΚΠΛΗΞΗ 8 και μοιραστείτε τη δική σας ιστορία στα Social Media μέσα απο τo hashtag #ekplixi8 .

ΕΚΠΛΗΞΗ 8 – Πρόσκληση Συμμετοχής. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

www.artaz.gr/surprise/item/442-surprise-8-call-for-artists

 

 

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, WIFI - Internet, Καφετέρια, Δωρεάν Παρκινγκ, Παρκινγκ επί πληρωμή, Τουαλέτες WC, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Μετρό