Περιγραφή Φεστιβάλ

Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται ετησίως στο νησί της Σύρου, ιδρύθηκε το 2005 από τον ελληνοαμερικανό ιδρυτή και Γενικό Μουσικό Διευθυντή της MIDAM INTERNATIONAL INC., με έδρα τη Νέα Υόρκη, Peter Tiboris.

Το Φεστιβάλ προσελκύει μουσικούς, χορευτές και ηθοποιούς παγκόσμιας κλάσης από δεκάδες χώρες και έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός για τους λάτρεις των τεχνών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
Το 2011, το Φεστιβάλ ονομάστηκε “Καλύτερος πολιτιστικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας” από την Επιτροπή Βραβείων Μουσικών Κριτικών της Ένωσης Θεάτρου και Μουσικών Κριτικών, με έδρα την Αθήνα. Τον Δεκέμβριο του 2014, στο Φεστιβάλ απονεμήθηκε το βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ ως Φεστιβάλ της Χρονιάς.

Η MidAmerica Productions και η MidAm International είναι οι πρωτογενείς παραγωγοί αυτού του Φεστιβάλ στη Σύρο. Η MidAmerica Productions ιδρύθηκε το 1983 και έχει παραγάγει 1300 συναυλίες παγκοσμίως εκ των οποίων οι 550 από αυτές ήταν στο ιστορικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης

Δελτίο Τύπου

13 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κυριακή 16 έως 30 Ιουλίου 2017

Το επιτυχημένο φεστιβάλ Αιγαίου επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων.

Σημαντικά δρώμενα του Φεστιβάλ έχουν ως ακολούθως:

Επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ 16 Ιουλίου η οποία θα περιλαμβάνει την ηρωική και πολυαγαπημένη 5η Συμφωνία του Μπετόβεν και ένα μεγάλο χορωδιακό έργο το οποίο θα ερμηνευτεί από τέσσερις χορωδίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής καθώς και μέλη της Χορωδίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Περαιτέρω παραστάσεις με διαφορετικό ρεπερτόριο θα ακολουθήσουν στις 18, 20 και 22 Ιουλίου.

  • Τέσσερις παραστάσεις της δραματικής όπερας Madama Butterfly του Πουτσίνι, υπό τη διεύθυνση του Giovanni Pacor,

στις 17, 19, 21 και 23 Ιουλίου.

  • Στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την ετήσια a cappella συναυλία θρησκευτικής μουσικής με χορωδίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ‘στο Ηλιοβασίλεμα’ στις 21 Ιουλίου.
  • Οι παραστάσεις που θα κλείσουν φέτος το Φεστιβάλ,

στις 30 Ιουλίου θα σημάνουν την επιστροφή στο Φεστιβάλ τους Σκηνοθέτη και Χορογράφου Renato Zanella ο οποίος θα φέρει μέλη του Εθνικού Μπαλέτου Βουκουρεστίου για δύο παραστάσεις Γκαλά.

  • Το Greek Opera Studio παρουσιάζει τον Casanova (βασισμένο στον Don Giovanni του Μότσαρτ), ένα Liederabend, ένα Γκαλά, μια βραδιά με μιούζικαλ και ειδικές παραστάσεις για παιδιά με τον τίτλο “Bravo, Brava.”

Περισσότεροι από 350 καλεσμένοι καλλιτέχνες από 20 χώρες θα παρευρίσκονται στο 13ο Φεστιβάλ Αιγαίου στο νησί της Σύρου.

 

Πρόγραμμα

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

mailchi.mp/a7d26833e986/newsletter-april-25-may-1882649