Περιγραφή Φεστιβάλ

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής, αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό στα παραδοσιακά και καλλιτεχνικά δρώμενα του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας με οδηγό το μεράκι και το πάθος των μελών του κατάφερε να μετατρέψει το αρχικό του όραμα σε μια μεγάλη γιορτή της παράδοσης και του πολιτισμού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής έχει ως σκοπό την ανάπτυξη επικοινωνίας, την καλλιέργεια φιλικών δεσμών και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, δίνοντας επίσης την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και το κοινό να γνωρίσουν μέσα από τον χορό και την μουσική την παράδοση και τον πολιτισμό των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2007 στα πλαίσια της Γιορτής Σταφυλιού. Η διάρκεια του είναι 4 ημέρες και συμμετέχουν παραδοσιακά σχήματα από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γέφυρα πολιτισμού χτίζεται στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, για το “11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής”!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας, ο οποίος κλείνει σε λίγους μήνες τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, βρίσκεται στην ιστορική έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος του Νομού Θεσσαλονίκης και αποτελεί έναν ζωντανό πολιτιστικό οργανισμό που αγκαλιάζει την Παράδοση. Για 11η συνεχόμενη χρονιά λοιπόν, θα φιλοξενήσει στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, το «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής», από την Πέμπτη 31 Αυγούστου ως την Κυριακή 3 του Σεπτέμβρη 2017. Στις 4 βραδιές του Φεστιβάλ, θα παρελάσουν στη σκηνή του φεστιβάλ μουσικές και χοροί από 5 διαφορετικές χώρες με την Ελλάδα να έχει την τιμητική της.  Νεπάλ, Λιθουανία, Ιταλία, Σερβία και διάφορες περιοχές της Ελλάδος, θα  εκπροσωπηθούν από τους  180 χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα απαράμιλλο μουσικοχορευτικό θέαμα, βασισμένο στην παράδοση τους.

Μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό του φεστιβάλ, να γνωρίσει από κοντά μακρινούς πολιτισμούς, αλλά και να διασκεδάσει με τα ζωντανά γλέντια που ακολουθούν μετά το τέλος των επίσημων παραστάσεων και να ενώσει τα βήματά του στον χορό με ανθρώπους άλλων εθνοτήτων, μέχρι το πρωί.

4 βραδιές γεμάτες χορό, διασκέδαση και πλούσιο θέαμα συνθέτουν μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιφέρεια Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλα τα φιλοξενούμενα χορευτικά θα εμφανίζονται στην σκηνή του Φεστιβάλ κάθε μέρα από τις 31/8 ως και τις 3/9 παρουσιάζοντας διαφορετικό πρόγραμμα κάθε φορά, ώστε να καταφέρουν να μας ταξιδέψουν όσο πιο κοντά στην κουλτούρα τους γίνεται.

Το «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής» πραγματοποιείται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, καταπράσινο χώρο, στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Γέφυρας, έναν χώρο φιλικό προς όλες τις ηλικίες, με ελεύθερη είσοδο για όλους,.

#11iffdm #geffest

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, Ιατρός, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Εστιατόριο, Bar, WIFI - Internet, Καφετέρια, Δωρεάν Παρκινγκ, Τουαλέτες WC, Ξενοδοχεία
, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Φιλικό για παιδιά, Φιλικό για σκυλιά

 

Πρόγραμμα