Περιγραφή Φεστιβάλ

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Δελτίο Τύπου

18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος
21 – 25 Ιουνίου 2017

Τον Ιούνιο του 2017, η Ελληνική Γιορτή της Μουσικής «κλείνει τα 18 της χρόνια»! Γι’ αυτή την πολύ ειδική περίσταση, επεκτείναμε – και αυτήν την χρονιά – την διάρκεια των εκδηλώσεων, μεταξύ της 21ης και 25ης Ιουνίου, ως δώρο γενεθλίων, και ως μια ευκαιρία να γιορτάσουμε αυτή τη συμβολική επέτειο με εκατοντάδες ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες σε όλη τη χώρα.

Άλλωστε, από το πρώτο μας event τον Ιούνιο του 1999 έως σήμερα, είχαμε την τύχη να στηρίξουμε χιλιάδες καλλιτέχνες, μουσικούς, συγκροτήματα και ορχήστρες σε live εμφανίσεις και περιοδείες σε όλη την χώρα ή ακόμη και στο εξωτερικό, και να οργανώσουμε εκατοντάδες συμπαραγωγές παρουσιάζοντας τους σε κάποιους από τους πιο έγκριτους συναυλιακούς χώρους της χώρας, καθώς και σε στάδια, αμφιθέατρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια ακόμη και σε δημόσιους, αρχαιολογικούς χώρους και πάρκα.

Από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο & από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, 50 πόλεις θα φιλοξενήσουν πάνω από 490 καλλιτεχνικές δράσεις (20 ομάδες κρουστών & χορού, 24 φιλαρμονικές & Συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs, 367 σχήματα & μουσικά σύνολα) σε περισσότερα από 218 σημεία στις 13 περιφέρειες ανά την Ελλάδα!

Συνολικά, 350 διαφορετικές εκδηλώσεις συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα. Η διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτά τα 18 χρόνια είναι αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής σύμπραξης δημοσίων & ιδιωτικών φορέων που όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρουν να φέρουν λίγη αρμονία στις πόλεις μας & σίγουρα, θα αλλάξουν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.
Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει να βγείτε & να ανακαλύψετε τη πόλη σας μετά μουσικής, να περιηγηθείτε ανάμεσα στους ήχους & τα χρώματα των καλλιτεχνών, να γνωρίσετε μουσικές κοινότητες & να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.

ΑΤΤΙΚΗ

Για άλλη μια χρονιά, εκατοντάδες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που φέτος ενηλικιώνεται και το γιορτάζει!

Από το Ιερό του Ποσειδώνα στο Σούνιο έως την Ελευσίνα και από τα Κύθηρα έως την Αθήνα, 80 διαφορετικές περιοχές της Αττικής ετοιμάζονται φέτος για τον εορτασμό της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου, και τη μελωδικότερη εκδήλωση της χώρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!

Με περισσότερες από 120 διαφορετικές εκδηλώσεις και  τη συμμετοχή από 1 Soundsystem / 3 Συμφωνικές Ορχήστρες / 3 Φιλαρμονικές Ορχήστρες / 5 Μουσικά Σύνολα / 8 Χορωδίες /40 DJs και 107 Σχήματα, εκατοντάδες μουσικοί θα αλλάξουν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, προσφέροντάς μας μοναδικές εμπειρίες και συχνά εξαιρετικά απρόσμενες στιγμές σε πολύ ιδιαίτερους χώρους.

Επώνυμοι, αλλά και ανερχόμενοι, πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής -που βέβαια δεν μπορούμε να τους αναφέρουμε όλους- θα δώσουν το δικό τους ρυθμό στις πόλεις για αυτό το μουσικό πενταήμερο.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και το Ελληνικό Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής σας προσκαλούν στην Τελετή Έναρξης της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος,  το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μας καλεί στην «Αίθουσα του Βωμού», οι IRIE Action Soundsystem θα φέρουν το Kingston στη Πλατεία Μοναστηρακίου ενώ το Ελληνικό Φεστιβάλ με η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σας καλούν στο Ηρώδειο.

Σε πιο swing διάθεση, οι εκδηλώσεις στη Πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι η στο Βύρωνα, το  παραδοσιακό γλέντι και η Βραζιλιάνικη capoeira, στη Πλατεία Φιλοπάππου στα Πετράλωνα και στη Πλατεία Νέας Σμύρνης αντίστοιχα, ή το κάλεσμα της Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στην εκδήλωση Ησυχία στο Αναγνωστήριο Τέλος, που από τις 12 το πρωί και για λίγες μόνο ώρες, θα ανοίξει τα Αναγνωστήριά της για να πραγματοποιήσει τρεις συναυλίες.

Ο Άγιος Δημήτριος έχει φεστιβαλική διάθεση προτείνοντας φέτος 2 ιδιαίτερες βραδιές στη Πλατεία Παναγούλη και στο «Στρογγυλό» ενώ στην Ελευσίνα, που ετοιμάζεται ήδη στους ρυθμούς της πολιτιστικής πρωτεύουσας, η πόλη θα μετατραπεί σε μια απέραντη σκηνή με περισσότερες από 20 διαφορετικές εκδηλώσεις!

Στο πρόγραμμα της Αττικής περιλαμβάνονται επίσης 6 εκθέσεις / 10 προβολές μουσικών ταινιών (εκ των οποίων 4 σε ταράτσες) / 10 Ομάδες Κρουστών / 2 Capoeira / 10 θεατρικές ομάδες / 15 Ομάδες Χορού και 25 μουσικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους!

Πρόγραμμα

 

Δείτε αναλυτικά σε όλη την Ελλάδα και την Αθήνα, εδώ:

https://drive.google.com/file/d/0B8KOASRoycy5UUg2MkZVOUl6ekE/view