Περιγραφή Φεστιβάλ

Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου 

  • Μετά το Ciné-club, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ξεκινά, το θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου!

Tο Θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου  προσφέρει στο κοινό της Αθήνας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με γαλλικές και γαλλόφωνες ταινίες από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο στον ειδυλλιακό κήπο της Γαλλικής Σχολής.

Δελτίο Τύπου

Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου
1 Ιουνίου – 4 Σεπτεμβρίου

Αυτό το φεστιβάλ θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό πέντε γαλλικές ταινίες στον ειδυλλιακό κήπο της Γαλλικής Σχολής, από την 1η Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

  • Οι ταινίες προβάλλονται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους
  • Χωρητικότητα: 300 θέσεις.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Παροχές

 

WIFI - Internet, Καφετέρια, Τουαλέτες WC, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο

 

Πρόγραμμα

 

01.06.2017, 21.30

India song της Marguerite Duras (1974)

Τη δεκαετία του ’30 στην Ινδία, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Καλκούτα, φωνές ανακαλούν στη μνήμη μια γυναίκα που σήμερα έχει χαθεί: την Anne-Marie Stretter, πρώην σύζυγο του πρέσβη.

21.06.2017, 21.30 ́

Όλα τα πρωινά του κόσμου του Alain Corneau (1991)

Στο τέλος της ζωής του ο Marin Marais, φημισμένος βιολιστής του Λουδοβίκου ΙΔ ́, θυμάται την εποχή της μαθητείας του δίπλα στον Monsieur de Sainte Colombe, μεγάλο δάσκαλο της βιόλα ντα γκάμπα. Αυστηρός και ασυμβίβαστος δάσκαλος, προσπάθησε μάταια να βρει την απόλυτη τελειότητα στην τέχνη του, μια τέχνη που κατέχει ο νεαρός μαθητής του.

04.07.2017, 21.30 ́

Μια γυναίκα στο παράθυρό της του Pierre Granier-Deferre (1976)

Το 1936 η Margot Santorini, γυναίκα του πρέσβη Santorini στην Αθήνα, ζει τις τελευταίες μέρες της ξένοιαστης ζωής, καθώς προετοιμάζεται το πραξικόπημα του συνταγματάρχη Μεταξά. Ένα βράδυ, καθώς ανοίγει το παράθυρό της, βλέπει έναν αντιστασιακό, έναν κομμουνιστή που τον καταδιώκουν οι φασίστες, και τον σώζει από την αστυνομία.

18.07.2017, 21.30 ́

Ο τυχοδιώκτης του Ρίο του Philippe de Broca (1964)

Ο δεκανέας AdrienDufourquet γίνεται μάρτυρας της απαγωγής της Agnès, της αρραβωνιαστικιάς του, κόρης ενός διάσημου εθνολόγου. Αρχίζει να την αναζητά και φτάνει μέχρι τη Βραζιλία, όπου θα αποκαλύψει ένα κύκλωμα που διακινεί παράνομα ινδικά αγαλματίδια.

04.09.2017, 21.30 ́

Ο δολοφόνος κατοικεί στο νούμερο 21 του Henri-Georges Clouzot (1942)

Ένας μυστηριώδης δολοφόνος διαπράττει κατά συρροή δολοφονίες και αφήνει πάνω στα πτώματα την κάρτα του που γράφει «Κος Durand». Ο επιθεωρητής Wens βρίσκει ένα στοιχείο που τον οδηγεί στη Μονμάρτρη, στην οικογενειακή πανσιόν LesMimosas. Μεταμφιέζεται σε ιερέα και πάει να μείνει στην πανσιόν.