Περιγραφή Φεστιβάλ

To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA BAND FESTIVAL» διοργανώνεται από την ARTIVA Cultural Management & Advertising στο Ναύπλιο.

Cοncert Bands (Συμφωνικές ορχήστρες και μπάντες), Big Bands, Μουσικοκινητικά σχήματα, Ορχήστρες Ποικίλης Μουσικής (jazz bands, latin bands, folklor bands κ.α.) προβάλλουν τις μουσικές δημιουργίες τους σε μία πόλη συνδεδεμένη με τις τέχνες και τον πολιτισμό πλημμυρίζοντας με μελωδίες και μουσικές μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.

  • Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ελεύθερο χαρακτήρα και δεν είναι διαγωνιστικό.

To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA BAND MUSIC FESTIVAL» ξεκίνησε το 2015 από τον Μαέστρο – Αρχιμουσικό Θεοδόση Αντωνιάδη – Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ και τη Μαριλένα Κοττή Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της ARTIVA Cultural Management & Advertising και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.ΑΤ.

Δελτίο Τύπου

Η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ διοργανώνει το «ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 3ο Band Festival» που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο στις 5-6-7 Μαΐου 2017.

Το Ναύπλιο, με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που το πλαισιώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, είναι ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Ελλάδας. Η περιήγηση στην παλιά πόλη ανάμεσα σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά, η λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος που θυμίζει έντονα ιταλική piazza όπου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό που στέγασε το πρώτο κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους και το Τριανόν -παλιό τζαμί, αποτελούν σημεία αναφοράς της ρομαντικής αυτής πόλης. Βαρκάδα στο Μπούρτζι, με το ομώνυμο ενετικό φρούριο, περίπατος στην Αρβανιτιά δίπλα στη θάλασσα, βόλτες στα γραφικά σοκάκια και τα ταβερνάκια είναι ελάχιστες απο τις επιλογές που προσφέρει αυτή η πανέμορφη πόλη στον επισκέπτη.

Το Φεστιβάλ

Στο φεστιβάλ δικαίωμα συμμετοχής έχουν Φιλαρμονικές μπάντες των Δήμων ή ανάλογες μπάντες, συλλόγων και φορέων πολιτιστικής δράσης.
Επίσης:

  • Cοncert Bands (Συμφωνικές ορχήστρες και μπάντες)
  • Big Bands
  • Μουσικοκινητικά σχήματα
  • Ορχήστρες Ποικίλης Μουσικής (jazz bands, latin bands, folklor bands κ.α.)

Με την αποδοχή της αίτησης συμμετοχής κάθε σχήμα δεσμεύεται να ακολουθήσει με συνέπεια το πρόγραμμα του Φεστιβάλ (κεντρικό πρόγραμμα, παράλληλες εκδηλώσεις, υποστηρικτικές ενέργειες), για το οποίο υπεύθυνοι είναι μόνο οι διοργανωτές.