Περιγραφή Φεστιβάλ

ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival

Το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, αποτελώντας όχι μόνο το μεγαλύτερο αστικό πικ-νικ της Θεσσαλονίκης αλλά και μία ουσιαστική πρόταση για την ένταξη ενός σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου στην αφήγηση της σύγχρονης πόλης.

Το φεστιβάλ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αναδεικνύει τον ιστορικό χαρακτήρα του χώρου, αναστρέφοντας όμως -προσωρινά- το χαρακτήρα του. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες από μουσικά σχήματα, διακεκριμένες ταινίες μικρού μήκους (σε συνεργασία με σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ) και κινηματογραφικές ταινίες στο ειδικά διαμορφωμένο θερινό σινεμά.

Για τρεις ημέρες, οι πόρτες της Ρωμαϊκής Αγοράς ανοίγουν και υποδέχονται χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι γεμίζουν τα καλαθάκια τους και στρώνουν τα καρό τους τραπεζομάντηλα στο γρασίδι, βιώνοντας τον αρχαιολογικό χώρο με έναν εξ’ολοκλήρου διαφορετικό τρόπο.

Το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, μετά από τέσσερα χρόνια εξαιρετικά επιτυχημένα χρόνια στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, το 2016 ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να “πειραματιστεί” με τις ιστορίες χώρων με ανάλογη ιστορική και κοινωνική σημασία.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων της πόλης.

Το φεστιβάλ έχει βραβευθεί με το σήμα της EFFE, του European Festival Association, που στόχο έχει να αναγνωρίσει τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ που συμβάλουν στην προώθηση της τέχνης, των τοπικών κοινωνιών και της Ευρώπης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΙΚ-ΝΙΚ και μουσική και σινεμά; Δε χρειάζεται να πας μακριά!

Ποια θα είναι η πιο ωραία ανάμνηση του φετινού καλοκαιριού; Για να τη ζήσεις.. δε χρειάζεται να πας μακριά! Το πιο ξεχωριστό καλοκαιρινό ραντεβού της Θεσσαλονίκης, έρχεται στο τέλος του Αυγούστου, για έκτη χρονιά, στη Ρωμαϊκή Αγορά και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης γίνεται για τρεις μέρες ο μοναδικός προορισμός μικρών και μεγάλων.

Από τις 30 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου 2017, ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς ανοίγει, γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα και υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της πόλης, με έναν τρόπο… αξέχαστο!

Μουσική και σινεμά, κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου πικ-νικ, αυτός είναι ο άξονας του προγράμματος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, το οποίο όμως κάθε χρόνο επιφυλάσσει εκπλήξεις! Πιστό στον σκοπό που είχε θέσει από την πρώτη του χρονιά, να αναζητά τις νέες μουσικές της Θεσσαλονίκης, το ΠΙΚ-ΝΙΚ, παρουσιάζει και φέτος μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα της πόλης ενώ η κάθε ημέρα κλείνει με την προβολή μίας ταινίας στον πιο απροσδόκητο θερινό κινηματογράφο της πόλης! Φυσικά, από το πρόγραμμά του δεν θα λείψουν οι προβολές ταινιών μικρού μήκους, που φέτος επιλέγει το Animasyros.

Ραντεβού στα τέλη Αυγούστου στη Ρωμαϊκή Αγορά!

Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

    

 

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Καφετέρια, Τουαλέτες WC, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο

 

Πρόγραμμα

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

www.urbanpicnic.gr/thessaloniki2016/category/events/