Περιγραφή Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου

Το Λεωνίδιο, η πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Πελοποννήσου, στο νομό Αρκαδίας. Χτισμένο στη ρίζα μιας κατακόκκινης ορθοπλαγιάς ύψους 250 μ. στους πρόποδες του όρους Πάρνωνα, απλώνεται σε μια απέραντη καταπράσινη κοιλάδα και περιβάλλεται από ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο και το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους.

Μέσα σε αυτό το υπέροχο τοπίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας διοργανώνουν το Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου.

Είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε αυτήν την τόσο μαγευτική μεσογειακή γωνιά; Έχουμε, ότι χρειάζεστε! Στο Λεωνίδιο μπορείτε …

Δελτίο Τύπου

2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου

Η ομάδα Climb In Leonidio σας προσκαλεί με χαρά στο 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις 2-5 Νοεμβρίου του 2017 στο Λεωνίδιο. Η εκδήλωση διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Νοτίου Κυνουρίας ενώ μεγάλος χορηγός της είναι η Petzl.

Απέχοντας μόλις τρεις ώρες οδήγησης από την Αθήνα το Λεωνίδιο έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς αναρρίχησης! Πολλοί από εσάς έχετε επισκεφτεί το όμορφο Λεωνίδιο και έχετε αναρριχηθεί στους επιβλητικούς βράχους, που το περιβάλλουν. Υπάρχουν πάνω από 1000 πλέον διαδρομές με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τη διάνοιξη νέων.

‘’Access the Inaccessible®  ‘’  Αποστολή της Petzl είναι να δημιουργήσει καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, που επιτρέπουν στους άντρες και τις γυναίκες να προχωρούν, να τοποθετούνται και να προστατεύονται σε κάθετα περιβάλλοντα, καθώς και να φωτίζουν το δρόμο τους στο σκοτάδι.

Ο εκπληκτικός αναρριχητής Αλέξανδρος Μέγγος θα είναι ο ιδιαίτερος προσκεκλημένος στο φετινό φεστιβάλ. Ο μόλις 24 ετών νεαρός αναρριχητής ήταν ο πρώτος, που πραγματοποίησε μια διαδρομή 9α και έχει διατελέσει ήδη μια απίστευτη πορεία στο χώρο της αναρρίχησης. Έχει ισχυρή σύνδεση με την Ελλάδα, καθώς έχει αναρριχηθεί εδώ πολλές φορές χάρη και στην ελληνική καταγωγή του και τη γνώση της γλώσσας. Ο Alex βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειο της καριέρας του και η ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν να σκαρφαλώνει από κοντά είναι μια πραγματική πρόκληση!

Επιπλέον, η Vertical Life δηλώνει και φέτος την παρουσία της υποστηρίζοντας και διοργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις όπως ο Ανοικτός Αναρριχητικός  Μαραθώνιος και το αγαπημένο μας Zlagboard Contest!  Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης θα περιλαμβάνουν γιόγκα, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις, κληρώσεις σπουδαίων δώρων και το μοναδικό Live party του Σαββάτου με το συγκρότημα 48 Ώρες. Οι μη αναρριχητικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διεξαχθούν στους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους του εξαιρετικού εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού»  Για άλλη μια φορά, όλα τα γεγονότα θα φωτογραφηθούν, θα μαγνητοσκοπηθούν και θα δημοσιοποιηθούν από κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων αναρρίχησης.

Μη διστάσετε να το κοινοποιήσετε και να μοιραστείτε τα νέα με τους φίλους σας.
Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά φέτος!

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, Ιατρός, Ιατρείο, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, WIFI - Internet, Καφετέρια, Δωρεάν Παρκινγκ, Τουαλέτες WC, Τουαλέτες AMEA, Camping, Ξενώνες, Ξενοδοχεία
, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Ποδήλατο, Πεζοπορία
, Φιλικό για παιδιά, Φιλικό για σκυλιά, Χώρος για σκηνές