Περιγραφή Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Βωβούσας

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, η Βωβούσα, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει.

Η αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση που τη περιτριγυρίζουν, τη καθιστούν ιδανικό προορισμό για τη θεσμοθέτηση ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ με ορεινή θεματολογία.

Επίσης το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες της, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, δύο βαθιές έννοιες που είναι κενές νοήματος αν δε προσδιορίσουμε ότι αναφέρονται σε ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εκτός του κύριου προγράμματος με εκθέσεις και προβολές, σε παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις κα. Καλοκαιρινά φεστιβάλ με γενική θεματολογία γίνονται σε όλη την Ελλάδα, όμως ορεινό και με ανάλογη θεματολογία κανένα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΩΒΟΥΣΑΣ 2017

28 ΙΟΥΛΙΟΥ-5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η ομάδα της Βωβούσας περιγράφει πως ξεκίνησαν όλα:

“Το Φεστιβάλ Βωβούσας, δε θα γινόταν ποτέ αν δεν υπήρχε κίνδυνος κατασκευής δεύτερου φράγματος στον Αώο ποταμό. Θέλοντας λοιπόν να κάνουμε γνωστή την αντίθεσή μας και απευχόμενοι μια τέτοια προοπτική οδηγηθήκαμε στην διοργάνωση του μοναδικού ορεινού φεστιβάλ για τις τέχνες στην Ελλάδα.

Σήμερα μετά από πέντε χρόνια παρότι φαίνεται σχεδόν αδύνατο να εγκριθεί ένα τέτοιο σχέδιο, δεν έχει βγει οριστικά από τις σχετικές μελέτες και πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση.

Ωστόσο με τη συμμετοχή και την αγάπη του κόσμου, μας δόθηκε λόγος ύπαρξης ακόμα κι όταν αυτό το επαίσχυντο σχέδιο καταστροφής της Βόρειας Πίνδου αποσυρθεί για πάντα.

Υποσχόμαστε λοιπόν πως ακόμη και τότε -ίσως με λιγότερο άγχος- θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και θα σας περιμένουμε κάθε καλοκαίρι να γιορτάσουμε μαζί, τη διάχυση του πολιτισμού των βουνών προς όλες τις κατευθύνσεις όπως ελεύθερα ταξιδεύουν τα νερά του ποταμού Αώου”

Υπόψη πως στη Βωβούσα ανεβαίνετε απαραιτήτως με τα εξής τρία πράγματα: βενζίνη (κοντινότερο βενζινάδικο 45 χλμ), τσιγάρα, μετρητά ( Δεν υπάρχει ΑΤΜ). Υπάρχουν δυο ταβέρνες εντός χωριού και μια στο Καταφύγιο Βάλια Κάλντα, όπου μπορείτε να φάτε ακόμα και πρωινό… οι οποίες σημειώστε διαθέτουν και POS.

photo credits George Detsis

photo credits George Detsis

photo credits George Detsis

photo credits George Detsis

photo credits George Detsis

photo credits George Detsis

Παροχές

 

Ιατρός, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Εστιατόριο, Καφετέρια, Τουαλέτες WC, Camping, Ξενώνες, Αυτοκίνητο, Ποδήλατο, Πεζοπορία


 

Πρόγραμμα

 

Εγκαίνια Σάββατο 29 Ιουλίου 2017.

Διάρκεια εκδηλώσεων 28 Ιουλίου-5 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που χαρακτηρίζουν την περιοχή της Βόρειας Πίνδου, από το 2017 εντάσσεται στο πρόγραμμά των εκδηλώσεων το χωριό Περιβόλι.

Αναλυτικά εδώ:

http://vovousafestival.gr/olokliromeno-programma-festival-vovousas/