Περιγραφή Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Βόλου

Ο Βόλος αποκτά το δικό του πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο φεστιβάλ.

Με έναν τρόπο πρωτοποριακό και εναρμονισμένο με τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, προσπαθώντας να επαναφέρει τη μνήμη και να προσφέρει πολιτισμό, με ένα όραμα που εκτείνεται σε πολυετή ορίζοντα και έχει ως στόχο να αναδείξει τόσο την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής όσο και να καταστήσει σταδιακά τον Βόλο ως σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού στον ελληνικό και όχι μόνο χάρτη.

Το Φεστιβάλ Βόλου έρχεται

…..σαν ένα καράβι που θα μας ταξιδέψει σε έναν προορισμό νέο και συναρπαστικό με πάθος για δράση και όρεξη για δημιουργία…

…..σαν ένα τρένο που αυξάνει ταχύτητα σε έναν κόσμο με ταυτότητα Ελληνική

….. «μοναδικές» διαδρομές… με το μπλε της θάλασσας, το μπλε του ουρανού, το λευκό της πέτρας και το χρυσό του ήλιου να κυριαρχούν….με την Ελλάδα…να «αναδεικνύει» τον πολιτισμό της.

Δελτίο Τύπου

Φεστιβάλ Βόλου 2017
18 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Το Φεστιβάλ Βόλου 2017 παλινδρομεί ανάμεσα σε 4 θεματικές, από τις οποίες η κάθε μία ανταποκρίνεται σε ένα διαφορετικό χαρακτήρα.

  • Η θεματική του Αναύρου μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, σε ευχάριστες στιγμές και ανέμελα χρόνια, τότε που ακόμη η παιδικότητα δεν είχε χαθεί και το ωραίο ταυτιζόταν με το αληθινό.
  • Η θεματική των Παλαιών όπου από τις πλακόστρωτες γειτονιές με τα χαμηλά σπίτια μέχρι το υπερσύγχρονο μουσείο της πόλης του Βόλου ολοένα συνυφαίνονται αναμεταξύ τους μύθοι διαχρονικοί.
  • Στην θεματική που περιβάλλεται από την Αθανασίου Διάκου μέχρι το Σπίρερ και από εκεί μέχρι τις αποβάθρες του τελωνείου καθώς διασχίζει ακριβώς μπροστά από το κέντρο ντε Κίρικο, το δημοτικό ωδείο και το δημοτικό θέατρο, την αγαπημένη θεματική της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, το εργοτάξιο μας, μιας και εκεί εκτός από ανύποπτες δράσεις σε ανύποπτο χρόνο βρίσκεται και το καφέ του Φεστιβάλ Βόλου.
  • Και τέλος η θεματική του κέντρου, κόκκινη, γεμάτη πάθος και ζωή, πάθος για ζωή, με το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων να παρουσιάζονται εκεί, από το θέατρο της παλιάς Ηλεκτρικής μέχρι το άγαλμα Νίκης στην παραλία και από το κινηματοθέατρο Αχίλλειο και τον ΟΛΒ μέχρι τη στοά Ματσάγγου ολόκληρη η πόλη από 18 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου γίνεται μια σκηνή όπου παίζουμε όλοι.

Περάστε στα καμαρίνια παρακαλώ!

Ξεκινάμε στο τρίτο κουδούνι!

 

Πρόγραμμα