Περιγραφή Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένα διεθνές, εθελοντικό, μη εμπορικό φεστιβάλ, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει έναν ανοιχτό χώρο σε νέους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους. Είναι μια ευρεία συνεργασία τοπικών οργανώσεων, συλλόγων και ομάδων, με το συντονισμό του οργανισμού νεολαίας και εκπαίδευσης Κ.Α.ΝΕ. και του Κέντρου Νέων Καλαμάτας.

Είναι ένα μη-πολιτικό, μη-θρησκευτικό φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο και αυτό-χρηματοδοτούμενο που βασίζεται στον εθελοντισμό. Κίνητρό μας για την έναρξή του, ήταν το πάθος μας να κάνουμε κάτι διαφορετικό, η επιθυμία μας να κάνουμε τη διαφορά και η ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο όλοι μπορούν να απολαύσουν.

Το Φεστιβάλ Δρόμου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 στην πλατεία Φραγκόλιμνας, έχοντας δύο παράλληλους στόχους. Ο πρώτος ήταν η χρήση και η ανάδειξη των δημόσιων χώρων της πόλης με δραστηριότητες που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και προσφέρουν στην πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου, ενώ ο δεύτερος ήταν η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των συμμετεχόντων και η προσφορά σε αυτούς χώρων στους οποίους μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Οι τέχνες του δρόμου ήταν πάντα, και είναι, η ελεύθερη έκφραση των καλλιτεχνών μέσω της ζωγραφικής, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, σε ένα χώρο όπου ο καθένας μας έχει πρόσβαση και επιλέγει να συμμετάσχει ή να παρακολουθήσει, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οποιασδήποτε συναλλαγής.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένα σημαντικό γεγονός που προσφέρει έναν ανοιχτό χώρο στους νέους, ενισχύει τη δημιουργικότητά τους και προωθεί τη δουλειά τους. Βοηθάει στη δημιουργία νέων συνεργασιών μεταξύ οργανισμών και καλλιτεχνών. Μεταχειρίζεται τον κάθε συμμετέχοντα ισότιμα και προωθεί την καλλιτεχνική δημιουργία.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένα ανοιχτό πείραμα και ανήκει στην κοινωνία. Ο διεθνής χαρακτήρας του Φεστιβάλ έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία: πολυπολιτισμικότητα, ανταλλαγή καλών προακτικών, νέες ιδέες γεννιούνται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, και όλα αυτά μέσα σε κλίμα διασκέδασης και χαράς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

27, 28, 29 & 30 Ιουλίου

Στο Πάρκο του ΟΣΕ / Καλαμάτα

Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ – Ώρα έναρξης: 19:00 (κάθε μέρα)

Ιούλιος χωρίς Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας δεν γίνεται! Μετά την περσινή επιτυχία του 9ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 150 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, 60 εθελοντές και παρακολούθησαν πάνω από 12.000 άτομα, το ΦΔΚ επιστρέφει δυναμικά στις 27, 28, 29 και 30 Ιουλίου 2017,με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης μας και καλεσμένους ομάδες και καλλιτέχνες!!!

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του νομού Μεσσηνίας.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που επιθυμεί:

– Να δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας των νέων και να προσφέρει στο κοινό μαθησιακές ευκαιρίες αλλά και ευκαιρίες διασκέδασης.

–  Να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των νέων, την υγιή κοινωνικοποίησή τους και μέσω αυτών την πρόληψη των παθογενειών της εποχής μας.

–  Να αναδείξει τον δημόσιο χώρο, ως χώρο συνάντησης, συνδημιουργίας και κοινωνικής ανάπτυξης.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας 2017 θα διεξαχθεί 27-28-29-30 Ιουλίου. Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. και συνδιοργανώνουν η Περιφερεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης μας.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του νομού μας. Έτσι, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά σύνολα, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους και video-art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης θα δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές και θα τους κινητροδοτήσει να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους.

 

 

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, Παραλίες με γαλάζιες σημαίες, Ιατρός, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Καφετέρια, Δωρεάν Παρκινγκ, Τουαλέτες WC, Camping, Ξενώνες, Ξενοδοχεία
, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Αεροδρόμιο, Ποδήλατο, Πεζοπορία
, Φιλικό για παιδιά

 

Πρόγραμμα

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ: Deejay Nic The Band / One Year Delay

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ: Koza Mostra / Φ.Α.Κ.Α. / Ροζ Αναπτήρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ταφ Λάθος + DJ Micro / RadioSol / Ράχη City

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ: Blend Mishkin & the Roots Evolution / Bass Delight