Περιγραφή Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης ξεκίνησε το 1994 και θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, τόσο για τη μουσική του ποιότητα όσο και για το μοναδικά φιλικό του κλίμα.

Ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ πέντε ημερών που περιλαμβάνει ρεσιτάλ, συναυλίες  μουσικής δωματίου, σεμινάρια, διαγωνισμούς, μια μεγάλη ορχήστρα από τους συμμετέχοντες κιθαριστές αλλά και πολλά δρώμενα.

Το Φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε κιθαρίστες κάθε ηλικίας σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας τους και διερευνά τις εκφράσεις του δημοφιλούς οργάνου σε διαφορετικά είδη μουσικής.

Προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα.

Είναι μια ανοιχτή γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό. Θα τους συναντήσετε σε όλη την πόλη, στους δρόμους, στα εστιατόρια, στα καφέ και θα απολαύσετε μαζί τους υπέροχες εκδηλώσεις!

Ελάτε μαζί μας σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό μουσικής και διακοπών.

Ζήστε τον λαμπερό ήλιο των Κυκλάδων και το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, μέσα από ένα μεγάλο κιθαριστικό γεγονός αυτό το καλοκαίρι στην Ερμούπολη.

Πρόγραμμα

 

Δευτέρα 24 Ιουλίου

Αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, ώρα 20.30

«Η κιθάρα και οι μουσικές του κόσμου»

Μουσική απ’ όλο τον κόσμο για κιθάρα σόλο, ντουέτο αλλά και κουϊντέτο από κιθάρες. Με τους κιθαριστές: Βασίλη Κανελόπουλο, Μιλτιάδη Καραΐσκο, Δέσποινα Πλυτά, Μπέτυ Μαυροπούλου και Βασίλη Καναρά

Τρίτη 25 Ιουλίου

Πινακοθήκη των Κυκλάδων, ώρα 20.30

Α’ Μέρος: Fabio Barbagallo (Ιταλία), ρεσιτάλ κιθάρας

Β’ Μέρος: “Piratas de la guitarra” – To κιθαριστικό σύνολο σε μουσική από τον κινηματογράφο.

Διεύθυνση: Λέττα Βασιλείου.

Τετάρτη 26 Ιουλίου

Πιάτσα Άνω Σύρου, ώρα 20.30

“Ο Μάρκος Βαμβακάρης συναντάει το παραδοσιακό Αργεντίνικο τάνγκο”

“El Duo De Dos”

Κώστας Βλαχόπουλος (χρωματική φυσαρμόνικα), Λάμπρος Καρκανόπουλος (κιθάρα)

Πέμπτη 27 Ιουλίου

Πινακοθήκη των Κυκλάδων, ώρα 20.30

Άγγελος Ευστρατίου, ρεσιτάλ κιθάρας

Βασίλης Καναράς, ρεσιτάλ κιθάρας “Cosmos guitar”

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Ησυχαστήριο Αδελφών του Ελέους, ώρα 20.30

“Κιθαριστικό Gala”

Τελετή λήξης του φεστιβάλ κιθάρας με όλους τους σολίστ και τους νικητές των «Κιθαριστικών Αγώνων». Την ορχήστρα από κιθάρες διευθύνει ο Άγγελος Νικολόπουλος.