Περιγραφή Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Ολύμπου

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

  1. ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Φεστιβάλ Ολύμπου οργανώνεται από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (0Ρ.ΦΕ.0).Είναι μία μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, που αποτελείται από 100 μέλη, που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημοσιογραφία και τις επιχειρήσεις.

Ο Οργανισμός συνεργάζεται με τα δύο κρατικά θέατρα της χώρας, των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, με τα περιφερειακά δημοτικά θέατρα, με ιδιωτικούς καλλιτεχνικούς οργανισμούς καθώς και με διεθνείς πολιτιστικούς φορείς.

  1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Φεστιβάλ Ολύμπου λειτουργεί από το 1972 και από τότε για 44 χρόνια συνεχίζει να προσφέρει στους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες υψηλής στάθμης καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Από τις σκηνές του Φεστιβάλ έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι Έλληνες ηθοποιοί, τα καλύτερα κρατικά και ιδιωτικά θέατρα και ορχήστρες, καθώς και διεθνείς καλλιτέχνες, όπως Μίλβα, Ντέμης Ρούσος, Σεζάρια Εβόρα, Νάνα Μούσχουρη, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Λούθ Καζάλ κ.α

Η σαραντάχρονη ιστορική διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου αποτυπώθηκε στο επετειακό λεύκωμα που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια.

Το λεύκωμα παρουσιάσθηκε στο κοινό και στα Μ.Μ.Ε σε ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους δημοσιογραφικούς και καλλιτεχνικούς παράγοντες.

  1. ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Οι καλλιτεχνικές παραστάσεις πραγματοποιούνται σε χώρους με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική αξία όπως:

-Το αρχαίο θέατρο Δίου.

-Το κάστρο του Πλαταμώνα.

-Η αρχαία Πύδνα.

-Τα αρχαία Λείβηθρα.

-Το κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου.

-Η Βυζαντινή Εκκλησία Παναγίας Κονταριώτισσας.

Ιστορικά στοιχεία των χώρων υπάρχουν σε ειδικό έντυπο που τυπώσαμε.

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ

Από το 2010 καθιερώσαμε τον θεσμό της ΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ, με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με χώρες που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν μορφές του πολιτισμού τους στο Φεστιβάλ Ολύμπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 ΙΟΥΛΙΟΥ – 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στις 7:30 μ.μ. με την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου. Είναι αφιερωμένο στον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτριο Παντερμαλή ο οποίος πάνω από τέσσερις δεκαετίες συντόνιζε το ανασκαφικό έργο στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων.

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Δωρεάν Παρκινγκ, Τουαλέτες WC, Camping, Ξενώνες, Ξενοδοχεία
, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Φιλικό για παιδιά

 

Πρόγραμμα

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:

http://www.festivalolympou.gr/program/

https://issuu.com/leozar/docs/___________________46_