Περιγραφή Φεστιβάλ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΦANTASTICON»

Πρόκειται για ένα ετήσιο πολιτιστικό δρώμενο διάρκειας 2 ημερών (Σάββατο & Κυριακή) με αποκλειστικό θεματικό περιεχόμενο το Φανταστικό, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015 και έκτοτε διεξάγεται κάθε χρόνο στις αρχές του Οκτώβρη στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής ένωσης στην Οδό Μασσαλίας 22, στο Κολωνάκι.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων του Φανταστικού, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση (HAU) και το Hellenic American College (HAEC).

Βασικοί στόχοι του Φεστιβάλ είναι:

  • Η καθιέρωση αυτού ως θεσμού που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον συγκεκριμένο χώρο, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους συμμετέχοντες εκθέτες
  • Η ανάδειξη και η διάδοση της κουλτούρας του Φανταστικού σε όλες τις καλλιτεχνικές εκφάνσεις και μορφές έκφρασης και δημιουργίας
  • Η προβολή Ελλήνων και ξένων δημιουργών και των έργων τους σε ένα ευρύτερο κοινό
  • Η προβολή των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον συγκεκριμένο κλάδο.

 

Δελτίο Τύπου

ΦantastiCon 2017
7 & 8 Οκτωβρίου 2017

Μετά τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, το ΦantastiCon επιστρέφει και καλεί όλους τους φίλους του Φανταστικού να συμμετέχουν σε μια μοναδική διήμερη γιορτή. Οι χώροι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης γεμίζουν ξανά με ξωτικά, μάγους, γενναίους πολεμιστές και μυθικά πλάσματα απ’ όλο τον γαλαξία και μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα φανταστικό σύμπαν.

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων καλλιτεχνικά δρώμενα, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια συγγραφής, μετάφρασης, κατασκευών και μεσαιωνικού χορού, συναυλία του συγκροτήματος “Woodwinds of Avalon”, sessions του παιχνιδιού ρόλων “Dungeons and Dragons”, quiz γνώσεων για το έργο του συγγραφέα Stephen King, panel  συζήτησης “Star Wars vs Star Trek” και συναντήσεις με καλλιτέχνες του χώρου. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν ακόμη να γίνουν κριτές στο διαγωνισμό ψηφιακής τέχνης ΦantasticArt 2017, να αναδείξουν τους νικητές του διαγωνισμού cosplay Fantasy Champions 2017, να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα στο χώρο του φανταστικού και να περιπλανηθούν στην έκθεση βιβλίων, χειροποίητων αντικειμένων, διακοσμητικών και παιχνιδιών.

Επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ είναι η Βρετανίδα Kate Madison, ηθοποιός και σκηνοθέτης των Born of Hope και Ren. Οι δύο ταινίες θα προβληθούν και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τιμώμενο πρόσωπο του ΦantastiCon 2017 είναι η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέας Ιωάννα Μπουραζοπούλου, στο έργο της οποίας πραγματοποιείται εκτενές αφιέρωμα.

Πρόγραμμα

 

fantasticon2017.fantasticon.gr/programma/