Περιγραφή Φεστιβάλ

Applied Arts Festival

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, σε συνεργασία με επαγγελματίες καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, οργανώνει ενα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στον ευρύτερο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Στην σύγχρονη πραγματικότητα, το σχέδιο έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας όσο ποτέ. Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται και το σχέδιο κατέχει κυρίαρχη θέση – ας αναλογιστούμε μόνο πόσο χρόνο περνάμε μπροστά σε οθόνες και θα καταλάβουμε τη δύναμη που έχει η εικόνα σήμερα στην επικοινωνία. Σχεδιάζω σημαίνει σκέφτομαι και σκιτσάρω σημαίνει δημιουργώ.

Ακόμα και στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, η ταχύτητα, η ελευθερία και η αμεσότητα που χαρίζει το σχέδιο σε όσους το κατέχουν παραμένουν στον πυρήνα της σχεδιαστικής δημιουργίας. Η εμπειρία του σχεδιασμού παρέχει την ευκαιρία για δημιουργική σκέψη, εξερεύνηση, πειραματισμό, λύνει τα χέρια σε όσους το κατέχουν καλά, τους χαρίζει απλόχερα απρόσμενα και χαρούμενα “ατυχήματα” και φυσικά αποτελεί τη βάση για όλα τα μετέπειτα στάδια της δημιουργίας.

Μέσα στα επόμενα χρόνια εκτιμάται πως το σχέδιο θα εξελιχθεί σε μια υβριδική βιομηχανία που θα καταπιάνεται εξίσου με την τεχνολογία και την δημιουργικότητα. Ένα νέο κύμα σχεδιαστών, με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα κληθούν να ενώσουν τους τομείς της έρευνας, της παραγωγής, της διάδρασης και της εφαρμογής της εικόνας για να λύσουν τα περίπλοκα προβλήματα του 21ου αιώνα, αλλά και να δημιουργήσουν νέες μορφές ψυχαγωγίας.

Στόχος του Applied Arts Festival είναι να φωτίσει το επάγγελμα του σχεδιαστή – ένα από τα πιο ανερχόμενα και πολυδιάστατα επαγγέλματα σήμερα – και να φέρει σε επαφή τους τωρινούς επαγγελματίες του χώρου με τους μελλοντικούς, μέσα από ένα πρίσμα δραστηριοτήτων, με κεντρικό άξονα το σκίτσο.

Το Applied Arts Festival αποτελεί το χώρο όπου οι σημερινοί και οι αυριανοί δημιουργοί θα ενώσουν το παρόν και το μέλλον του σχεδίου, του σκίτσου και της εικόνας. Καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες εσάς, να τους γνωρίσετε από κοντά και να δουλέψετε μαζί τους!

Δελτίο Τύπου

2o Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών / Applied Arts Festival

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίσουμε στο 2ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο χώρο του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου 2017.

Μαζί μας, μια πλειάδα από εξαιρετικούς Έλληνες και ξένους Δημιουργούς και Εκδότες : Ηλίας Ταμπακέας, Τάσος Αναστασίου, Σπύρος Ορνεράκης, Γιώργος Κομιώτης, Παναγιώτης Λύρης, Αντώνης Γαλάτης , Joys Farmer, Manco, Δημήτρης Κάσδαγλης, Τέτυ Σώλου, Γιάννης Ερμίδης, Μάκης Θεολόγης, Θάνος Τσίλης, Ντίνος Ξύγκας, Βίλλυ Καραμπατζιά, Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τόμεκ Γιοβάνης, Μάνος Λαγουβάρδος, Γιάννης Ρουμπούλιας, Χρήστος Αποστολόπουλος, Χαρίδημος Μπιτσακάκης, Λευτέρης Σταυριανός, Νίκος Καμπουρόπουλος, Γιώργος Παπαδάκης, so comic, Γιώργος Παναγιωταράς, Αρετή Χρύσανθου , Αντρέας Πεφάνης

Στόχος του Φεστιβάλ να ενημερώσει για τα πολυδιάστατα και αναδυόμενα επαγγέλματα των εφαρμοσμένων τεχνών, να παρουσιάσει την δουλειά νέων και παλιών δημιουργών, εκδοτών και παραγωγών, να τους φέρει κοντά, για δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και να ψυχαγωγήσει όλους εσάς και όλους εμάς!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει : Εκθέσεις, masterclasses, παρουσιάσεις, προβολές, workshops, fanzines, events, street art.

Πρόγραμμα

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

www.appliedartsfestival.com/program