Περιγραφή Φεστιβάλ

Athens Bike Festival

Η ιδέα

Πριν 7 χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να φέρουμε τον κόσμο του ποδηλάτου πιο κοντά στους Αθηναίους. Επιλέξαμε ένα χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην καρδιά της πόλης και σχεδιάσαμε μια μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου για μικρούς και μεγάλους, χομπίστες και απλούς ποδηλάτες, λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και της ποδηλασίας δρόμου, ανθρώπους που έχουν επιλέξει το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις.

Το πλαίσιο

Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Η δομή

Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:

Ποδήλατα: Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων.

Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22-24 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η 8η διοργάνωση του Athens Bike Festival, στον γνώριμο χώρο της Τεχνόπολης, του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Τρεις μέρες γεμάτες ποδήλατο!

Είσοδος ελεύθερη

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, Ιατρός, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Εστιατόριο, Bar, WIFI - Internet, Καφετέρια, Τουαλέτες WC, Τουαλέτες AMEA, Τουαλέτες BABY, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Τρένο
, Μετρό
, Ποδήλατο, Φιλικό για παιδιά, Φιλικό για σκυλιά, Παιδότοπος