Περιγραφή Φεστιβάλ

Athens School Festival

Το Athens School Festival είναι ένας μουσικός θεσμός του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων που ξεκίνησε το 2008. Στο πλαίσιό του πραγματοποιούνται live παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν ερασιτεχνικά συγκροτήματα μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας αλλά και φοιτητικά σχήματα, τα οποία κάθε φορά εντυπωσιάζουν με το ταλέντο και τη ζωντάνια τους, ενώ εναλλάσσοντας διαφορετικά είδη μουσικής (έντεχνο, παραδοσιακό, rock, metal, garage, κ.α.) καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Οι μουσικοί του Οργανισμού προσεγγίζουν τα συγκροτήματα από όλα τα σχολεία της Αθήνας και τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Φεστιβάλ δεν είναι ένας διαγωνισμός συγκροτημάτων αλλά ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εφήβους και νέους που έχουν μια μπάντα να δείξουν το ταλέντο τους, να εκφραστούν μέσα από τη μουσική τους, να ανέβουν ίσως για πρώτη φορά σε μια μεγάλη σκηνή αλλά και να μάθουν να συμπεριφέρονται ως επαγγελματίες με υπευθυνότητα και συνέπεια, αφού συνεργάζονται με δεξιοτέχνες τεχνικούς (ηχολήπτες, μουσικούς κλπ.).

Οι παραστάσεις του Athens School Festival ξεκινάνε από τον Ιανουάριο σε κλειστούς (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Πολυχώρος «Άννα και Μαρία Καλουτά») και ανοιχτούς χώρους (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και Πλατεία Μοναστηρακίου) με τη συμμετοχή περίπου 8 συγκροτημάτων σε κάθε συναυλία.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από μεριάς συγκροτημάτων φτάνει τα 60 και από μεριάς κοινού τα 6000 άτομα.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 9η χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν το Athens School Festival.

Στις 9 & 10 Σεπτεμβριου γεμίζουμε τη Τεχνόπολη με τις μουσικές μας..!!

18 μαθητικές και φοιτητικές μπαντάρες σας περιμένουν για να περάσετε ένα δυνατο μουσικό διήμερο στο πιο όμορφο stage της πόλης στην κεντρική σκήνη της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

 

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, Ιατρός, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Εστιατόριο, Bar, WIFI - Internet, Καφετέρια, Τουαλέτες WC, Τουαλέτες AMEA, Τουαλέτες BABY, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Τρένο
, Μετρό
, Ποδήλατο

 

Πρόγραμμα

 

Ώρα έναρξης 20.00 και τις 2 μέρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Σεπτεμβριου

THE BAND / Noodles / Perfect Denial / Δρόμοι / Tuesday Nights / No reception / Loud Silence / Smolderhaze / Glass Eye Filter

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Σεπτεμβριου

Aveline / Spectrum / Stung By A Dead Bee / Music Virus / Dip Sauce / Dreamless / Criminal Set / Jagertees / COUNTOWN