Περιγραφή Φεστιβάλ

Το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT είναι το ετήσιο φεστιβάλ videodance, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Από το 2010, προσελκύει σύντομα έργα videodance διαφόρων ειδών, ταινίες χορού, ντοκιμαντέρ, προβολές φωτογραφιών χορού, παραστάσεις χορού, performances και εγκαταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει χώρο σε κάθε υβριδικό, διαδραστικό, τεχνολογικό project με βασικό πεδίο πειραματισμού την ανάπτυξη του καλλιτεχνικού διαλόγου ανάμεσα στον χορό και τις άλλες μορφές τεχνών.

Το AVDP επιχειρεί την προώθηση της τέχνης του videodance στην Ελλάδα, όχι μόνο εκπαιδεύοντας το τοπικό κοινό, αλλά και δημιουργώντας καλλιτεχνικές ζυμώσεις μεταξύ σπουδαστών και επαγγελματιών της χορευτικής, κινηματογραφικής, μουσικής και εικαστικής κοινότητας.

Σκοπός του είναι να ενισχύσει το πλέγμα επικοινωνίας μεταξύ των καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία, που ενδιαφέρονται για την τέχνη του videodance και την ανάπτυξη συνεργατικών project, με στόχο την προώθηση των επαγγελματικών σύγχρονων έργων videodance.

Δελτίο Τύπου

Το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT έχει τη χαρά να διοργανώνει το 7o AVDP – International Dance Film Festival, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στις 27, 28, 29 και 30 Απριλίου, 2017. 

  1. Videodance έργα από:
    Albania, Argentina, Belgium, Brasil, Canada, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Czech Republic, Denmark, France, Germany, Greece, Hong Kong, Hungary, Ireland, Israel, Italia, Philippines, Poland, Portugal, The Netherlands, Russia, Spain, Slovakia, Sweden, Switzerland, US, UK

Καθώς και:

  • παραστάσεις χορού, εγκαταστάσεις, σεμινάρια και άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πρόγραμμα

 

http://www.athensvideodanceproject.gr/program