Περιγραφή Φεστιβάλ

Battle Of The Best – Street Dance Festival

Το Battle Of The Best αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό , μοναδικό και ξεχωριστό Φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία στους θεατές και στον κόσμο γενικότερα να δουν κάτι το εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη διεξάγονται από το 2005 οι προκριματικοί του Battle Of The Best για την περιοχή των Βαλκανίων . Συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Σκόπια, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Τουρκία. Oι νικητές του διαγωνισμού εκπροσωπούν την περιοχή των Βαλκανίων στο παγκόσμιο διαγωνισμό.

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ομάδες hiphop / breakdance από τα Βαλκάνια για το Battle Of The Best! Σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο μέσα από το χορό σε ένα ειρηνικό και αντιρατσιστικό Φεστιβάλ όπου συγκεντρώνονται ομάδες από όλες τις γειτονικές μας χώρες.

Τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός λόγω της ανοδικής του πορείας έχει πάρει τη μορφή Φεστιβάλ που διαρκεί 2 μέρες. Περιλαμβάνει hiphop χοροθέατρα με guest ονόματα από εξωτερικό, warm up & after show parties, workshops, market area και συγκεντρώνει πάνω από 1000 θεατές.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ έχουν την δυνατότητα να μάθουν την ιστορία και την εξέλιξη των Street Dance Styles, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και οι πιο τολμηρή να ξεκινήσουν και τα πρώτα τους μαθήματα. Επίσης έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν κόσμο και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με άτομα από όλοι την περιοχή των Βαλκανίων. Η ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία και ευγενής άμυλα μεταξύ των λαών των Βαλκανίων είναι τα θεμέλια και η φιλοσοφία του Battle Of the Best.

Δελτίο Τύπου

Battle Of The Best Thessaloniki 2017

Το Streetdance Festival Battle Of The Best Thessaloniki 2017 συνεχίζει ακάθεκτο για 13η συνεχόμενη χρονιά! Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χωρητικότητας 1200 θέσεων.Το φετινό φεστιβάλ δίνει βαρύτητα στην ελεύθερη έκφραση και στον πειραματισμό εισάγοντας το Street Dance Theater Awards 2017.

Προσκαλούμε τους καλλιτεχνικά ανήσυχους χορευτές / χορογράφους να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν Street Dance Χοροθέατρα χωρίς κανόνες και περιορισμούς αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι χορός είναι πάνω απ’ όλα τέχνη.Χορευτές / χορογράφοι διεθνούς φήμης θα αποτελούν την κριτική επιτροπή που θα διαλέξει και θα απονέμει τα 3 τιμητικά βραβεία Street Dance Theater Awards 2017.

Στον τομέα των breakdance battles θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για να ξαναδείξουμε τον καλύτερο σόλο χορευτή με συμμέτοχες από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός breakdance 2 VS 2 μέχρι 13 ετών και το Φεστιβάλ θα τελειώσει με το 3 vs 3 All Styles Battle όπου μπορούν να συμμετάσχουν χορευτές όλων των Street Styles.

Στους νικητές θα δοθούν χρηματικά έπαθλα και δωροεπιταγές συνολικής αξίας 3000€!!!! Τα διεθνή ονόματα που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ και τη χώρα μας για πρώτη φορά είναι : P.LOCK από Γαλλία με παγκόσμιους τίτλους στο χορευτικό streetstyle του Locking, TOYIN από Αμερική με παγκόσμιους τίτλους στο House Dance, FUJIKO NINJA από Ιταλία με πανευρωπαϊκούς τίτλους στο Voguing & Waacking και η MEG VASSELLI από Ιταλία η οποία είναι επίσημη κριτής του παγκόσμιου διαγωνισμού HHI. Για τους διαγωνισμούς του Breakdance μας επισκέπτονται 3 κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής οι RATIN από Βραζιλία, VLAD από Ρωσία και KACYO από Ιταλία.

Στους ατσάλινους τροχούς του φεστιβάλ θα βρίσκονται τρεις από τους top battles dj’s από Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα Dj Amazeme & Dj TsiliSmile.   Παρουσιαστές τις βραδιάς θα είναι ο εκρηκτικός Tzony Terra από Warriorz , o George Perin από τους Nasa Funk και η Jo από το Bounce / HHI. Εκτός από το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν parties και σεμινάρια χορού.