Περιγραφή Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest ιδρύθηκε το 2007 και κάθε χρόνο διεξάγεται τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου στην πόλη της Χαλκίδας. Είναι το μοναδικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που λειτουργεί στη χώρα µας, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικότερες διοργανώσεις Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ διεθνώς.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό µε διακριτή και αναγνωρίσιμη διεθνή ακτινοβολία. Είναι µέλος ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων και δικτύων, όπως το EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe-, που διοργανώνεται υπο την εποπτεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ συμβάλλει ενεργά με τη λειτουργία του στη δημιουργία ενός πολιτιστικού θεσμού με Πανελλήνια συμμετοχική ακτινοβολία,στη γνωριμία και την επαφή του κοινού με την πολύ σημαντική για την Ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, ταινία ντοκιμαντέρ.Επίσης προωθεί την προβολή και την διάδοση των Ελληνικών ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, αλλά και στην προβολή της ετήσιας παραγωγής Ελληνικών ντοκιμαντέρ.

  • Η είσοδος στους χώρους προβολής του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ–Docfest είναι ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ έχει προβάλλει πάνω από 1.000 ταινίες στο πανόραμα και το διαγωνιστικό τμήμα του, ενώ 200 ντοκιμαντέρ έχουν προβληθεί στο πλαίσιο αφιερωμάτων. Στο Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί και παρακολουθήσει περισσότεροι από 2.000 δημιουργοί ντοκιμαντέρ καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Δελτίο Τύπου

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest επιστρέφει για 11η συνεχή χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.

Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, κορυφαίοι δημιουργοί καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και της Τέχνης γιορτάζουν τα 11 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ, μεταμορφώνοντας την πόλη της Χαλκίδας σε κέντρο πολιτισμού.