Περιγραφή Φεστιβάλ

Fenefest / Φεστιβάλ Φενεού

Το Fenefest διοργανώνεται με στόχο την ανάδειξη της υπέροχης τοποθεσίας του Φενεού, των προϊόντων και των ανθρώπων του. Οι διοργανωτές θα προσκαλούν αγγλόφωνα και ελληνόφωνα μουσικά συγκροτήματα, ενώ παράλληλα θα διοργανώνονται δραστηριότητες στη φύση για όλες τις ηλικίες. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κατασκηνώνουν δωρεάν σε ελεύθερο χώρο.

Ο Φενεός είναι ένα μικρό οροπέδιο δασικής αναψυχής στην ορεινή Κορινθία το οποίο περιβάλλουν τα ψηλά βουνά της Ζήρειας και του Χελμού. Η λίμνη Δόξα δεσπόζει στους πρόποδες του Χελμού δημιουργώντας μια αλπική εικόνα που μαγεύει. Βρίσκεται 50 λεπτά (65 χλμ) μακριά από το Κιάτο και 2 περίπου ώρες (170 χλμ) από την Αθήνα. Η περιοχή είναι πλήρως εξοπλισμένη με καταλύματα και εστιατόρια που εξυπηρετούν τους επισκέπτες.

Το φεστιβάλ αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την αγάπη για τη μουσική, το βουνό και τις βουτιές στη λίμνη Δόξα!

Δελτίο Τύπου

2ο FENEFEST – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΕΝΕΟΥ 2017
ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ / ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Αυγούστου

Η Πεζοπορική – Φυσιολατρική Πρωτοβουλία Κατοίκων Φενεού και ο Σύλλογος Γυναικών Φενεού σας προσκαλούν στο δεύτερο FENEFEST, που θα λάβει χώρα στη λίμνη Δόξα, στην περιοχή του Φενεού ορεινής Κορινθίας, στις 4 & 5 Αυγούστου 2017.

Το FENEFEST διοργανώνεται για δεύτερη φορά, με στόχο όχι μόνο την ανάδειξη της υπέροχης αυτής τοποθεσίας, των προϊόντων και των ανθρώπων της, αλλά και την προώθηση της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, μέσω ενός εναλλακτικού τρόπου ψυχαγωγίας. Φέτος μάλιστα το φεστιβάλ έχει κοινωνικό χαρακτήρα, που σημαίνει πως το σύνολο των κερδών του φεστιβάλ θα δοθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου, ώστε να στηριχθεί η σημαντική τους προσπάθεια.

Οι διοργανωτές για αυτή τη χρονιά καλούν μουσικά συγκροτήματα και dj με παραδοσιακό, hip-hop, reggae και rock ήχο ενώ παράλληλα θα διοργανώνονται δραστηριότητες στη φύση για όλες τις ηλικίες, όπως και θεατρικές παραστάσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις δραστηριότητες και τις συναυλίες, όπως επίσης τη δυνατότητα να κατασκηνώνουν δωρεάν σε ελεύθερο χώρο.

Ο Φενεός είναι ένα μικρό οροπέδιο δασικής αναψυχής στην ορεινή Κορινθία το οποίο περιβάλλουν τα ψηλά βουνά της Ζήρειας και του Χελμού. Η λίμνη Δόξα δεσπόζει στους πρόποδες του Χελμού δημιουργώντας μια αλπική εικόνα που μαγεύει. Βρίσκεται 50 λεπτά (65 χλμ) μακριά από το Κιάτο Κορινθίας και 2 περίπου ώρες (170 χλμ) από την Αθήνα.  Η περιοχή είναι πλήρως εξοπλισμένη με καταλύματα και εστιατόρια που εξυπηρετούν τους επισκέπτες.

Το φεστιβάλ αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την αγάπη για τη μουσική, τη φύση και την αλληλεγγύη!

 

 

Πρόγραμμα

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8 ΩΡΑ ΕΝΑΞΗΣ:19:00

Θεατρική παράσταση από την ομάδα Τσιριτσάντσουλες

Stand up Comedy Δημήτρης Χριστοφορίδης

DJ set Άννα Μαρία Χαροκόπου (ΑΜΧ)

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/8 ΩΡΑ ΕΝΑΞΗΣ: 9:00

Πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής

Yoga στη λίμνη Δόξα

Tai Chi στη λίμνη Δόξα

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 18:00

Αλέξανδρος Κτιστάκης (παραδοσιακό – έντεχνο)

Bandallusia (παραδοσιακό)

Kilimanjaro (reggae)

Twinsanity (hip hop)

Rationalistas (hip hop)

Acid Barretts (lo-fi/experimental/noise/pop)

Half Gramme of Soma (heavy rock)

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ KAI ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Συγχρόνως στο χώρο θα υπάρχει αγορά με τοπικά

και χειροποίητα προϊόντα