Περιγραφή Φεστιβάλ

Gimme Shelter Film Festival

«Όταν αποφασίσαμε τη δημιουργία του Gagarin205, το τελευταίο πράγμα που μας ενδιέφερε ήταν ένας ακόμα συναυλιακός χώρος. Αυτό που μας έκαιγε πάνω απ’ όλα, ήταν ένα δημιουργικό άσυλο κόντρα στο mainstream, που θα συμφιλίωνε τις δύο μεγάλες μας αγάπες, τη μουσική – και ιδιαίτερα, αυτό που αποκαλούμε για λόγους ενδοσυνεννόησης «ροκ εν ρολ» – και τον κινηματογράφο. Το πρώτο Gimme Shelter Festival είναι ακριβώς αυτό»

Νίκος Τριανταφυλλίδης, Φθινόπωρο 2002

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πραγματοποίηση του πρώτου Gimme Shelter Film Festival και την έναρξη του Gagarin205, το Festival επιστρέφει σε μια επετειακή έκδοση συνεχίζοντας το όραμα και το όνειρο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του. Το Gagarin 205 μετατρέπεται σε κινηματογράφο για δώδεκα Δευτέρες από τον Οκτώβριο ως και το Δεκέμβριο φιλοξενώντας μουσικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, ομιλίες και special live acts.

Από το stoner στην brit pop και από το metal στο grunge, το μουσικό κινηματογραφικό φεστιβάλ θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές ταινίες στη μεγάλη οθόνη. Ταινίες που αγαπήθηκαν αλλά και ντοκιμαντέρ που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σινεφίλ και μουσικόφιλοι ανανεώνουν το φθινοπωρινό κινηματογραφικό τους ραντεβού κάθε Δευτέρα στο Gagarin 205.

 

Πρόγραμμα

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : DAVID BOWIE IS

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Screamin’ Jay Hawkins: I put a spell on me +The Rolling Stones: Crossfire Hurricane

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Desert Age: A rock ‘n roll scene history

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: SCORPIONS: FOREVER AND A DAY

…TBA…