Περιγραφή Φεστιβάλ

i.P.A.S. Film Festival,

H ομάδα The Default Project παρουσιάζει στην Αθήνα το i.P.A.S. Film Festival, το μοναδικό διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με αποκλειστικά πολιτικό και ακτιβιστικό χαρακτήρα που δίνει βήμα σε ανεξάρτητους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να δράσουν και να αντιδράσουν μέσω της Τέχνης τους στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.

Δελτίο Τύπου

Το i.P.A.S. Film Festival θα λάβει χώρα στους φιλόξενους χώρους του εικαστικού πολυχώρου Booze Cooperativa τον Απρίλιο 2017.

(*Το BOOZE είναι ο πρώτος εναλλακτικός, καλλιτεχνικός συνασπισμός της Αθήνας. Λειτουργεί από το 1989 στο πολυώροφο νεοκλασικό της οδού Κολοκοτρώνη 57. Ζωντανός χώρος συνάντησης, τέχνης και δημιουργίας. Τόπος εφαρμοσμένης αισθητικής.)

Από τις 6 έως τις 9 Απριλίου το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει ένα πανόραμα ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. 84 ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές, από 30 διαφορετικές χώρες, διαγωνίζονται στο Φεστιβάλ  και πραγματεύονται την τρέχουσα διεθνή πολιτική επικαιρότητα σε 4 κατηγορίες: Σπουδαστικές, Ντοκιμαντέρ, Μυθοπλασίας και animation.

Οι χώρες που διαγωνίζονται είναι αλφαβητικά οι εξής:

Αγγλία, Αίγυπτος, Αργεντινή, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κολομβία, Λίβανος, Μεξικό, Ολλανδία, Ουαλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία και Τουρκία.

Το i.P.A.S. Film Festival περιλαμβάνει δύο τμήματα:

  • Το κυρίως διαγωνιστικό τμήμα προβολών, όπου θεατές και Κριτική Επιτροπή καλούνται να ψηφίσουν για τα βραβεία που θα απονεμηθούν την Κυριακή 9 Απριλίου 2017.
  • Το Μη Διαγωνιστικό τμήμα με ειδικές προβολές ταινιών μεσαίου μήκους που αξίζουν της προσοχής των θεατών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά από διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις με τους διοργανωτές του i.P.A.S. Film Festival, την Κριτική Επιτροπή και τους προσκεκλημένους από το Φεστιβάλ  Κινηματογραφιστές.

Πρόγραμμα

 

https://media.wix.com/ugd/915e2e_84d53cc4574f4753ab7dd13f126d9e80.pdf