Περιγραφή Φεστιβάλ

Mawa Festival

To Mawa Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ διάρκειας 3 ημερών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Το Mawa είναι ένα «Outernational Festival», που σκοπό έχει να αναδείξει, να παρουσιάσει μουσικά ήθη και είδη καθώς και κουλτούρες απ’ όλο τον κόσμο, να παντρέψει τον σύγχρονο ήχο με τον παραδοσιακό και να αποτελέσει μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για τους επισκέπτες του.

  • To Mawa είναι η συντομογραφία του «Μami Wata» που σημαίνει «Μητέρα του νερού» και είναι ο όρος που χρησιμοποιούν στη Νότια και Κεντρική Αφρική για τη Σειρήνα, αυτό το πλάσμα που εμφανίζεται σε όλους τους πολιτισμούς και με το μουσικό του κάλεσμα παρασύρει τους ταξιδιώτες.

Tο Mawa Festival προσπαθεί να μη βλέπει τον κόσμο με ευρωκεντρική ματιά. Παραμένει ανοιχτό σε διαφορετικές προσεγγίσεις και ανακαλύπτει ισχυρές, εύθραυστες αλλά και προκλητικές καλλιτεχνικές προτάσεις στη σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη, ταχύτατα εξελισσόμενη, ψηφιοποιημένη και αστικοποιημένη πραγματικότητα.

Σκοπός του είναι να επιβραδύνει αυτούς τους ρυθμούς και να δώσει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να δείξουν και μια άλλη πλευρά της δημιουργικότητάς τους μέσα από την αλληλεπίδραση, με καλλιτεχνικές συνεργασίες που ταιριάζουν στα διαφορετικά, πανέμορφα μέρη όπου θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

Δελτίο Τύπου

MAWA FESTIVAL

2ND EDITION – GAVDOS

30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2017

Tόπος διεξαγωγής: Γαύδος – Αμφιθέατρο Σαρακίνικο

Το Mawa Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ το οποίο διεξάγεται σε διαφορετικό σημείο της Ελλάδας κάθε χρόνο. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Δονούσα το πρώτο ΠΣΚ του Ιουλίου 2016 και επιστρέφει φέτος για τη δεύτερη εκδοσή του στη Γαύδο, προσκαλώντας κοινό και καλλιτέχνες να απολαύσουν την αίσθηση ηρεμίας και απομόνωσης που προσφέρει αυτό το υπέροχο νησί στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Mέσα σε διάστημα 3 ημερών, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα μουσικής: από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, μελωδίες της Μέσης Ανατολής και Ηouse, Reggae, Dubstep μέχρι rave ήχους από την δεκαετία του 90 και άλλες μουσικές ανακαλύψεις από το διεθνές στερέωμα.

“Είτε την αποκαλέσουμε Γοργόνα, είτε rusalka ή mami wata, η Σειρήνα έχει εμπνεύσει εκφάνσεις της μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μυθική φιγούρα της Mama Wata ενώνει διαχρονικά όλα τα μέρη του κόσμου, μέσα από την πολύπλευρη σχέση της με τη μουσική”

Αυτό είναι το “πρόσωπο” του τριήμερου MAWA Festival που μας προσκαλεί σε μια μοναδική περιπέτεια πολιτισμικής ανταλλαγής με εξαιρετική μουσική και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Το MAWA Festival δεν βλέπει τον κόσμο με ευρωκεντρική ματιά, αλλά παραμένει ανοιχτό σε διαφορετικές προσεγγίσεις και ανακαλύπτει εναλλακτικές, «κρυφές» ή προκλητικές καλλιτεχνικές προτάσεις μέσα σε μια κατά τα άλλα παγκοσμιοποιημένη, ψηφιοποιημένη και αστικοποιημένη πραγματικότητα.

Σκοπός του MAWA Festival είναι να επιβραδύνει τους καθημερινούς ρυθμούς και να δώσει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να δείξουν μια άλλη πλευρά της δημιουργικότητάς τους, μέσα από συνεργασίες  που ταιριάζουν στα διαφορετικά, πανέμορφα μέρη, στα οποία διεξάγεται το φεστιβαλ κάθε χρόνο.

Το φετινό MAWA Festival διεξάγεται στον μικρό αμφιθέατρο στο Σαρακήνικο της Γαύδου, ένα μέρος όπου η γαλήνια ατμόσφαιρα και ο φαντασμαγορικος ουρανός κυριαρχούν. Από εκεί, για τρεις ημέρες, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, φιλοδοξεί να παρασύρει το κοινό σε ένα ταξίδι ανακάλυψης νέων ήχων απ΄ όλο τον πλανήτη, που θ΄ ανοίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μουσικό καλοκαίρι του 2017.

Η Γαύδος συνδέεται ακτοπλοικά μετην Κρήτη από Παλαιόχωρα, Χώρα Σφακίων και Σούγια. Δρομολόγια των πλοίων μπορείτε να τα βρείτε στη ιστιοσελίδα του φεστιβάλ ή στο http://www.anendyk.gr/pages/gr/dromologia.php

Ο ΧΩΡΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΥΔΟΥ

Πρόγραμμα

 

LINE UP

GOOD NEWS (Golden Pudel /VIS) /DE

CGB-1 ( Wax Treatment, Dubplates & Mastering) /DE

FIEDEL ( MMM, Ostgut Ton, Wax Treatment ) /DE

KONDAKTOR (Fasma Festival, Modal Analysis) /GR

SOFIA LABROPOULOU with MARIA PLOUMI live act /GR

LABIS XYLOURIS live act /GR

MOHAIR SAM /DE

NOMAD (Vulkandance) /DE

DIRK LEYERS (Vulkandance, Project01, Closer Music, Kompakt) /DE

AFRICAINE 808 (Vulkandance, Golf Channel Recordings) live act /DE

CHARLOTTE BENDIKS (Insomnia Festival, Shape Platform) /NO

STRATOS BICHAKIS (VIS) /GR

w/ SEBASTIAN MARTEAU & CHRISTOS CHONDROPOULOS

TASOS STAMOU presents “Orientaltronican” live act /UK/GR

CHARALABOS AGGELAKIS live act/GR

JULU /FR