Περιγραφή Φεστιβάλ

Micro μ Festival

Το Micro μ Festival είναι το πλέον ανερχόμενο ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Στόχος του φεστιβάλ αποτελεί η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της αξιόλογης δουλειάς νέων ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Το MμF πραγματοποιείται στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε φθινόπωρο και βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μια σημαντική καινοτομία. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ της χώρας που προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους σεμια ημέρα, την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα με «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Το ΜμF είναι ένας χώρος ανοιχτός, μεταβαλλόμενος, καθαρός, μακριά από τις νόρμες και τα πρότυπα που επιβάλλει η βιομηχανία, βασισμένος στην έμπνευση και την αυτοοργάνωση ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο.

Μοναδικός κριτής του MμF είναι το κοινό, το οποίο κάθε χρονιά μεγαλωμένο και πιο ταξιδεμένο ανοίγει άμεσο διάλογο με τους δημιουργούς.

Από το 2011, την πρώτη χρονιά δημιουργίας του MμF στην Αθήνα, το φεστιβάλ έχει μέσα σε πέντε χρόνια αυξήσει το δίκτυο των πόλεων διεξαγωγής του σε δέκα, το 2015, υπερδεκαπλασιάζοντας το κοινό του και αλλά και ανοίγοντας τα φτερά του στο εξωτερικό. Μια δυναμική πορεία που κάθε χρονιά επιβεβαιώνει το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε και εξηγεί το θόρυβο που σταδιακά δημιουργεί στους λάτρεις του ανεξάρτητου σινεμά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

7ο Micro μ Festival

μF7:  Όταν η Ελλάδα εξάγει πολιτισμό

Το MICRO μ στις 14 Οκτωβρίου 2017

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου δεκαπέντε πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα και τις διαφορές τους για να απολαύσουν μαζί φρέσκο ελληνικό “μικρό” κινηματογράφο.

Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους φέτος στην έβδομη πλέον χρονιά του, προβάλλει δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε έντεκα πόλεις της ελληνικής επικράτειας και τέσσερις του εξωτερικού προς αναζήτηση της  «αγαπημένης» ταινίας του κοινού.

Συνταγή επιτυχίας κ πόλο έλξης του φεστιβάλ αποτελούν σαφώς οι απευθείας  συνδέσεις κι η ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού, οι οποίες εκτός από το να προσφέρουν ψυχαγωγία, στήνουν ζωντανά έναν άμεσο κινηματογραφικό διάλογο μεταξύ του ετερόκλητου κοινού του.

Το Micro μ επιπλέον της αιγίδας του υπουργείου Πολιτισμού, υπό την οποία τελείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και της στήριξης από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φέτος  εγκαινιάζει  δυο ακόμη  σημαντικές συνεργασίες:  η μία  είναι με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση της Αθήνας και η δεύτερη με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, που θεσμικά στηρίζει τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και θα φιλοξενήσει το Micro μ στα Παραρτήματά του, στην  Αλεξάνδρεια, το Βερολίνο, και την Οδησσό.

Οι διοργανωτές, πιστοί στο στόχο τους να προσφέρουν στην τέχνη, επιστρέφουν στους δημιουργούς την αγάπη του κοινού για τον κινηματογράφο μετατρέποντας την, σε έμπρακτη στήριξη. Τα βραβεία αφορούν τις επόμενες ταινίες των νικητών κι είναι προσφορά των εταιριών RGB  studios, BLK και VideoPress  αξίας 3,000 ευρώ.

ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1. Αθήνα–Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης–Πειραιώς 206, Ταύρος
2. Θεσσαλονίκη–Cine Βακούρα– Ι. Μιχαήλ 8, Θεσσαλονίκη
3. Ρόδος–Κινηματογράφος Παλλάς–Δημοκρατίας 13, Ρόδος
4. Χανιά–Studio OXO NOU–Αγ. Κυριακής 29
5. Ηράκλειο– Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου–Εφέσου 20-24
6. Ξάνθη–Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ.–Αντίκα 7
7. Πάτρα–Κινηματογράφος Πάνθεον–Λ. Γούναρη 34
8. Τρίπολη–Cine Ville–28ης Οκτωβρίου 56&Δημητρακοπούλου 30
9. Σαντορίνη– Οινοποιείο Μπουτάρη–Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη
10. Ιωάννινα–Καμπέρειο Πνευματικό Κέντρο–Παπαδόπουλου 11
11. Βόλος–Κτήριο Μεταξουργείου–Νικομήδειας 2, Νέα Ιωνία
12. Βερολίνο–Institut français -S. Boris Vian–Kurfürstendamm 211
13. Παρίσι–Centre Culturel Irlandais, 5, rue des Irlandais, Paris
14. Οδησσός–Παράρτημα Ε.Ι.Π.–Krasny pereoulok 20
15. Αλεξάνδρεια–Jessuit Cultural Center–298 Port Said Street

 

Πρόγραμμα

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

micromfestival.gr/micro-%CE%BC-2017/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

micromfestival.gr/xoroi/