Περιγραφή Φεστιβάλ

mind the fact festival

Το mind the fact festival είναι ένα νέο δυναμικό φεστιβάλ πολιτισμού στο οποίο παρουσιάζονται παραστάσεις, εκθέσεις και δράσεις υψηλών προδιαγραφών, με στόχο την ανάδειξη αληθινών ιστοριών, κοινωνικών θεμάτων και εμπειριών που συνδέονται με τις συνθήκες διαβίωσης και τη δύσκολη πραγματικότητα των κατοίκων της πόλης, από τους ανθρώπους που τις έζησαν ή τις ζουν ακόμη.

Στο mind the fact festival παρουσιάζονται τα έργα που προκύπτουν από το σύστημα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων:  mtf workshops μαζί με ειδικά επιλεγμένες σχετικές δράσεις από αντίστοιχες διεθνείς πλατφόρμες.

Μέσα από το σύστημα του mind the fact επαγγελματίες καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στους χώρους των παραστατικών, των εφαρμοσμένων και των καλών τεχνών συνεργάζονται με ανθρώπους που ανήκουν ή άνηκαν σε ευπαθείς ή μη-ευνοούμενες κοινωνικές ομάδες για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων που φωτίζουν διαφορετικές πλευρές της καθημερινής ζωής αναδεικνύοντας την «άλλη όψη του νομίσματος».

Μια παραγωγή της Polyplanity Productions, με τη συνεργασία της ΑΜΑΚΑ και του Συνεργείου.

Μεγάλος Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δελτίο Τύπου

mind the fact festival 
26 – 29 Μαΐου

  • Το mind the fact είναι ένα νέο πολιτιστικό φεστιβάλ.

Αποτελεί ένα καινοτόμο μοντέλο παραγωγής τέχνης και πολιτισμού, που φιλοδοξεί να στρέψει το βλέμμα μας στον Άλλο.

Αναδεικνύει πραγματικά γεγονότα με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους που τα έζησαν.

9 καλλιτεχνικά εργαστήρια παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο πρώτο φεστιβάλ mind the fact σε διαφορετικούς χώρους του κέντρου της Αθήνας από 26 έως 29 Μαΐου 2017.

 

Πρόγραμμα

 

www.mindthefact.gr/festival