Περιγραφή Φεστιβάλ

  • Mount Olymprov  – -International Improv Theater Festival

Διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improv Comedy Theater

Το Improv Theater είναι μια νεοφερμένη μορφή θεατρικής τέχνης στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται στην δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των ηθοποιών.
Όταν ανεβαίνει ο θίασος επί σκηνής, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για το έργο που θα παίξει. Δεν υπάρχει κείμενο, δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες και συνθήκες, δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας.
Κάθε έργο είναι μοναδικό, διότι γεννιέται και πεθαίνει την ίδια βραδιά, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Το Improv πρωτοπαρουσιάστηκε στην χώρα μας το 2012 με την ίδρυση της ImproVIBE, της πρώτης και μοναδικής σχολής Improv Comedy Theater στην Ελλάδα.
Ο Μενέλαος Πρόκος, ιδρυτής της σχολής και καλλιτεχνικός διευθυντής, γύρισε στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης μετά από 13 χρόνια ζωής σε διάφορες χώρες του κόσμου, και ξεκίνησε να διδάσκει αυτό που μέχρι τότε ήταν απλά το πάθος του.
Έχει ταξιδέψει ως ηθοποιός και ως εκπαιδευτής Improv Theater στην Ισπανία, ΗΠΑ, Γερμανία, Φινλανδία, Τουρκία, Βρυξέλλες και Σουηδία. Η ImproVIBE, όμως, δεν είναι μόνο ο Μενέλαος. Είναι και η Βασιλική, ο Παναγιώτης, η Ελίνα, ο Κώστας, ο Γρηγόρης, η Μαρίνα και άλλα 300 άτομα της ολοκαίνουριας αυτής κοινότητας των improvisers που στηρίζουν το Improv και το βοηθούν να αναπτυχθεί.

Σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το ελληνικό κοινό αυτή τη νέα μορφή θεατρικής τέχνης και να δει κάποια από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής παγκοσμίως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Mount Olymprov

Το 2ο διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improv Comedy Theater

μια παραγωγή της ImproVIBE

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ.ΙΔΕΑ (Πατησίων 37, Αθήνα)

6 – 10 Ιουνίου 2017

120 καλλιτέχνες / 20 χώρες / 30 σεμινάρια / 16 παραστάσεις / 7 εκπαιδευτές / 5 μέρες 1 φεστιβάλ!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, μία διοργάνωση-γιορτή του Improv Comedy Theater που σας φέρνει τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου από όλο τον κόσμο. Μετά την επιτυχία του πρώτου Μt Olymprov, η ImproVIBE σας προσκαλεί σε ένα 5ήμερο φεστιβάλ γεμάτο παραστάσεις, σεμινάρια και δραστηριότητες αυτής της συναρπαστικής μορφής θεατρικής τέχνης. Ελάτε να απολαύσετε το Improv Comedy Theater στα καλύτερά του. Παρακολουθήστε μοναδικές παραστάσεις κάθε βράδυ από 16 διαφορετικούς διεθνείς θιάσους, γραφτείτε σε ένα από τα σεμινάρια που θα διδάσκουν οι μαιτρ του είδους.

Το Improv Comedy Theater είναι μια νεοφερμένη μορφή θεατρικής τέχνης στην Ελλάδα. Αυτό που κάνει το Improv να διαφέρει από τις υπόλοιπες θεατρικές τέχνες είναι ότι ανεβαίνει ο θίασος στη σκηνή και επινοεί όλο το θεατρικό έργο επί σκηνής εκείνη τη στιγμή. Βασίζεται εξ ολοκλήρου στην δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των ηθοποιών. Δεν υπάρχει ούτε σενάριο, ούτε σκελετός, ούτε προαποφασισμένοι χαρακτήρες, ούτε συγκεκριμένη δομή, ούτε καμία δικλείδα ασφαλείας. Κάθε έργο είναι μοναδικό, γεννιέται και πεθαίνει την ίδια βραδιά, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Οι χώροι του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα θα ανοίγουν για το γενικότερο κοινό από τις 20:00 κάθε μέρα. Κάθε βράδυ θα διεξάγεται και μια νέα παράσταση Improv Comedy Theater, με τη συμμετοχή 4 διεθνών θιάσων.

Σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το ελληνικό κοινό αυτή τη νέα μορφή θεατρικής τέχνης και να δει κάποια από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής παγκοσμίως.

Προσκεκλημένοι εκπαιδευτές είναι οι: Patti Stiles, Joe Bill, Inbal Lori, Will Luera, Katy Schutte, Sacha Hoedemaker.

Προσκεκλημένοι θίασοι είναι οι: The Maydays, Ferocious Four, Big Bang Improv, La Carpe Haute, Our Play, The Adventurers, Barcelona Improv Group, The Oxford Imps, Oiko Geneial, The Andrews Sisters, καθώς επίσης και 5 διεθνή ensemble από όλο τον κόσμο.

 

Παροχές

 

Bar, Καφετέρια, Δωρεάν Παρκινγκ, Τουαλέτες WC, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Τρένο
, Μετρό
, Ποδήλατο

 

Πρόγραμμα

 

Παραστάσεις Improv κάθε βράδυ: 20.45 / Διάρκεια: 150 λεπτά (με διάλειμμα)

Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00

Πληροφορίες: 210.3411984