Περιγραφή Φεστιβάλ

Music in Motion Festival

Το Music In Motion Festival είναι ένα φεστιβάλ Κίνησης και Σύγχρονης Μουσικής, με στόχο την προώθηση της σύγχρονης δημιουργίας και την επικοινωνία των καλλιτεχνών που δρουν στο χώρο του σύγχρονου χορού και της σύγχρονης μουσικής.

Το φεστιβάλ MUSIC IN MOTION είναι η μοναδική πλατφόρμα στην χώρα μας που φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες του χορού με δημιουργούς σύγχρονης μουσικής, με σκοπό να προκύψουν πρωτότυπες χορογραφίες πάνω σε σημερινά μουσικά έργα.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το 2015 μια φορά το χρόνο, κάθε Μάιο, από το δίκτυο  MUSIC IS.  Στις δύο πετυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών συμμετείχαν 21 συνθέτες, 26 χορογράφοι και 78 χορευτές.

Δελτίο Τύπου

Στο 3ο Φεστιβάλ MUSIC IN MOTION, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου 2017,  δεκατέσσερις  χορογράφοι παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους πάνω σε μουσικές συνθέσεις δέκα Ελλήνων συνθετών σύγχρονης μουσικής.

Για την φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, το δίκτυο MUSIC IS συνεργάστηκε με τον χορογράφο Κωνσταντίνο Μίχο, ο οποίος μετά από ανοιχτό κάλεσμα οργάνωσε μια σειρά βιωματικών, μη ιεραρχικών συναντήσεων χορογράφων και μουσικών, που οδήγησαν στον σχηματισμό των «ζευγών»  συνεργασιών (χορογράφος – συνθέτης/τρια).

  • Συμμετέχουν

οι συνθέτες: Βασίλης Γκότσης,  Σοφία Καμαγιάννη, Μπάμπης         Κανάς, Δημήτρης  Καραγεώργος,  Σπύρος Μάζης,  Νίκος Παναγιωτάκης, Δώρα Παναγοπούλου, Γιώργος Παπουτσής, Αλέξης  Πορφυριάδης, Θοδωρής Φοινίδης.

και οι χορογράφοι: Άννα Αντωνιάδου, Μαρία Βάθη, Φρύνη Βρεττού, Αλίκη Γεωργουλοπούλου, Κατερίνα Γιαννούλη, Λίνα Ευσταθίου, Κατερίνα Κληροδέτη, Αθηνά Κυρούση, Γεωργία Μαυράκη,  Μαρία Μόσχου, Ελένη Πανταζάτου, Ελισσάβετ Πλιακοστάθη, Όλγα  Σπυράκη, Φωτεινή Σταματελοπούλου.