Περιγραφή Φεστιβάλ

Reggaevibes Music Festival

Το REGGAEVIBES music festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007 στην αμμώδη παραλία του Αλμυρού με τα καταγάλανα νερά, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα μουσικό δρώμενο σταθμό στην περιοχή του Αγίου Νικόλαου και γενικότερα της Κρήτης. Στο  Reggae Vibes συμμετέχουν δημοφιλή συγκροτήματα από το εξωτερικό με μεγάλες επιτυχίες στα διεθνή charts και συνεχείς συμμετοχές σε φεστιβάλ παγκόσμιου βεληνεκούς.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να ικανοποιήσει τις μουσικές επιλογές των φίλων της reggae και dub μουσικής αλλά και να συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Αγίου Νικολάου, αναβαθμίζοντας έτσι την πόλη πολιτιστικά αλλά και τουριστικά.

Το φεστιβάλ αποτελεί ήδη θεσμό για τους λάτρεις της reggae και της dub μουσικής όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, αφού το πλήθος παραθεριστών που συγκεντρώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να απολαύσει μουσικές βραδιές υψηλής ποιότητας σε έναν ειδυλλιακό χώρο.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του γεγονότος γίνεται από τον Professor Skank που αποτελεί το Νο1 αντιπρόσωπο της χωράς μας στη διεθνή Reggae Dub σκηνή

Δελτίο Τύπου

Reggae Vibes Music Festival 2017!!!

Reggae Vibes Music Festival στις 5 Αυγούστου 2017, στην παραλία του Αλμυρού, στον Άγιο Νικόλαο, μετά τις 9 το βράδυ. Ένα μαγικό βράδυ γεμάτο reggae, dub & dancehall ήχους και μουσική. Κοντά μας για πρώτη φορά στην Κρήτη θα είναι ο τζαμαϊκανός SKARRA MUCCI, αυτή η ασυγκράτητη reggae δύναμη, που σαρώνει στο πέρασμά της τα πάντα και ο αργεντινός KRAK IN DUB, μουσικός ακτιβιστής, πρωτοπόρος της raggajungle, drum & bass σκηνής της Γαλλίας, που έρχεται να μας μεταδώσει την τρέλα του. Μαζί μας ο καταξιωμένος Έλληνας παραγωγός με τις περισσότερες συμμετοχές στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ της dub μουσικής PROFESSOR SKANK. Για ακόμα μια φορά η τριάδα της τρέλας και των δυνατών μπάσων οι εκρηκτικοί SKGS DUB ALLIANCE και η ομάδα αφρικανικών κρουστών Djembe ΕΝ ΡΥΘΜΩ. Τη βραδιά ανοίγει με dj’s set ο DADDY VERTIGO & TZINAS.

Όπως πάντα, στο φεστιβάλ θα διεξάγονται παράλληλες εκδηλώσεις από την ομάδα face & body painting, θα διατίθενται σανίδες για skimboarding, καθώς και breakdance show από την ομάδα UGA.

Το φεστιβάλ μουσικής Reggaevibes μετά από δέκα χρόνια πορείας, αποτελεί πλέον θεσμό για τους οπαδούς της reggae και dub μουσικής όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Πραγματοποιείται στη μαγευτική παραλία του Αλμυρού, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, όπου φιλοξενούνται κάθε χρόνο αναγνωρισμένα συγκροτήματα από τον κόσμο της Reggae – Dub σκηνής, προσφέροντας στους θαμώνες μοναδικές μουσικές στιγμές.

Συνοδοιπόροι σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι είναι η Ένωση Γονέων και Φίλων Α.μ.ε.Α. Μεραμβέλλου με τον ακούραστο πρόεδρο, Γιώργο Μαυροφόρο, και την πάντα δραστήρια γραμματέα, Μαριάννα Διαμαντοπούλου.

Κλείνοντας, θα αναφερθούμε στον εμπνευστή, θεμελιωτή και καλλιτεχνικό επιμελητή του φεστιβάλ, τον «Professor Skank», το δικό μας Στέφανο Πατεράκη, επίσημα αναγνωρισμένο ως τον πρώτο Dub παραγωγό της χώρας μας με διεθνή παρουσία στα μεγαλύτερα  ευρωπαϊκά φεστιβάλ και τη δουλειά του να εξάγεται σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παροχές

 

Πρόσβαση από ΑΜΕΑ, Παραλίες με γαλάζιες σημαίες, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Ναυαγοσώστης, Εστιατόριο, Bar, Καφετέρια, Δωρεάν Παρκινγκ, Τουαλέτες WC, Τουαλέτες AMEA, Ξενώνες, Ξενοδοχεία
, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Αεροδρόμιο, Λιμάνι, Ποδήλατο, Πεζοπορία
, Φιλικό για παιδιά, Φιλικό για σκυλιά, Ντουζιέρες