Περιγραφή Φεστιβάλ

Resistance Festival

Το Resistance Festival γεννήθηκε το 2008 μέσα από την ανάγκη να συμβάλλουμε στη συνεύρεση των ποικίλων κινήσεων πολιτικής και κοινωνικής αντίστασης, διεθνώς και τοπικά.

Αντιστάσεις που αναπτύσσονται ενάντια σε έναν όλο και πιο σκληρό κόσμο, ενάντια στην πείνα, τον πόλεμο, την εξαθλίωση που δημιουργεί ο καπιταλισμός στις διάφορες μορφές του.

Αντιστάσεις που έχουν σκοπό μια μεγάλη λαϊκή μεταπολίτευση στην Ελλάδα αλλά και να βάλουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια των λαών για κοινωνική χειραφέτηση.

Στόχος μας ήταν να δώσουμε χώρο στη φωνή των «από κάτω», είτε αυτή εκφράζεται αμιγώς πολιτικά είτε εκφράζεται με κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα. Το φεστιβάλ στήνεται από τα χέρια και τις καρδιές των ανθρώπων που το στηρίζουν, δεν υπάρχουν εμπορικοί χορηγοί και δεν στοχεύει στο κέρδος.

 

Δελτίο Τύπου

Το Resistance Festival 2017 είναι εδώ και φέτος μας δίνει ραντεβού το φθινόπωρο. Η 10η διοργάνωση του φεστιβάλ, με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, θα πραγματοποιηθεί από 29-30 Σεπτεμβρίου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες και κινήματα από όλον τον κόσμο, όπως πέρυσι η Λέιλα Χάλεντ, θρύλος της Παλαιστινιακής αντίστασης, η Φιγέν Γιουκσεντάγ, συμπρόεδρος του HDP, και παλαιότερα ο Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, αντιπρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, ο διανοούμενος Σαμίρ Αμίν και ο συγγραφέας Ταρίκ Αλί. Επίσης, στο πλαίσιο του μουσικού σκέλους του φεστιβάλ, έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τις 2 σκηνές του, δεκάδες ‘Eλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, αναφέρουμε ενδεικτικά:

Nouvelle Vague, Transglobal Underground, Asian Dub Foundation, Baba Zula, Dub Pistols, Red Snapper, Villagers of Ioannina City, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης & Β-Movies, Maraveyas Illegal, Imam Baildi, Ρόδες, Last Drive, Nightstalker, Χαϊνηδες κ.α.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει και όπως κάθε χρόνο, το Resistance Festival θα διοργανώσει εκδηλώσεις γύρω από τα μεγάλα πολιτικά θέματα, εγχώρια και διεθνή, που απασχολούν τους προοδευτικούς ανθρώπους στη χώρα μας. Βέβαια, δεν θα λείψουν και οι συζητήσεις για διάφορες άλλες θεματολογίες αλλά και τα πολλά και διαφορετικά πολιτιστικά γεγονότα.

Περιμένουμε ιδέες, προτάσεις, συμμετοχή αφού το φεστιβάλ έχει καταφέρει να στηρίζεται στις δυνάμεις του κόσμου του. Η συνέλευση του φεστιβάλ θα ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία του επόμενού της μαζέματος.