Περιγραφή Φεστιβάλ

SAF – Street Art Festival Thessaloniki

Στόχος, σκοπός και όνειρο του Street Art Festival Thessaloniki είναι να φέρουμε κοντά τους νέους ανθρώπους, τους δημιουργικούς ανθρώπους της χώρας μας και όχι μόνο. Να τους δώσουμε την ευκαιρία και το βήμα να εκφραστούν, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους και να διασκεδάσουν. Να επικοινωνήσουν την τέχνη τους με το ευρύ κοινό με τον τρόπο που ξέρουν οι ίδιοι καλύτερα.

Μουσικές συναυλίες, live graffiti action, skate shows, street dance, επιδείξεις χορού, σεμινάρια και workshops, εικαστικές εκθέσεις και installations.

Με τρεις διοργανώσεις έως τώρα, περισσότεροι από 60 παγκοσμίως αναγνωρισμένοι street artists, 40 από τα πιο δυναμικά μουσικά σχήματα της χώρας, ατρόμητοι νέοι-λάτρεις των extreme sports με τη συνεργασία του μεγαλύτερου indoor skatepark στα Βαλκάνια και της πρώτης εταιρίας skateboarding στην Ελλάδα, περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες συναντήθηκαν, συνδημιούργησαν, συγκινήθηκαν.

Το SAF αποτελεί ερέθισμα και βήμα για την τοπική κοινωνία. 2.000 τ.μ. δίνονται στους καλλιτέχνες ως πλατφόρμα δημιουργικότητας και έκφρασης. H πολυποικιλότητα των ειδών είναι ο στόχος μας καθώς έτσι ενδυναμώνεται η ανταλλαγή κουλτούρας και ιδεών.

Καλούμε όλες τις δημιουργικές ομάδες ανθρώπων ή και μεμονωμένα ανθρώπους σε συνεργασία. Η αρχή έγινε από νέους ανθρώπους, καλλιτέχνες για τους νέους ανθρώπους της πόλης μας αλλά και όσων ακόμη μοιράζονται τα ίδια ιδανικά της δημιουργίας, της νεανικότητας, του πάθους και της προσύλωσης στους στόχους τους.

Επειδή ακριβώς έτσι ξεκίνησε, έτσι και θέλουμε να συνεχίσει. Σημαντικό για τη διοργάνωση είναι ο συμμετέχων και το κοινό να έρχεται σε πρώτο ρόλο.

Διαγωνισμοί, παιχνίδια και εκπλήξεις απογειώνουν τη διοργάνωση.

Ανανεώνουμε τη συνάντησή μας και φέτος με νέες ιδέες, περισσότερη μουσική, τέχνη, πάθος, ενέργεια, και δημιουργικότητα. Το SAF επεκτείνεται και ωριμάζει

Δελτίο Τύπου

SAF – Street Art Festival 2017
9 – 11 Ιουνίου 

Το Street Art Festival επιστρέφει ανανεωμένο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ στην επετειακή του 5η διοργάνωση.

Η μεγαλύτερη συνάντηση καλλιτεχνών, street artists, μουσικών, χορευτών θα είναι γεμάτη εκπλήξεις με εντυπωσιακά shows και καλλιτέχνες από κάθε άκρη του κόσμου.

Συναυλίες, live graffiti action, live dance shows, special dance shows, εικαστικές
παρεμβάσεις, σεμινάρια, εκθέσεις και άλλα πολλά.

Summer is coming!!

Το Street Art Festival Thessaloniki διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το “SAF Dance Camp”. Κάθε χρόνο προσκαλούμε κάποιους από τους καλύτερους χορογράφους από Ελλάδα και εξωτερικό με στόχο να προσφέρουμε στο κοινό μας ότι πιο καινούργιο και ανερχόμενο υπάρχει σε μια επαγγελματικά διαμορφωμένη αίθουσα υψηλών standards. Το φετινό SAF Dance camp θα είναι μεγαλύτερο από ποτέ , είστε έτοιμοι ;

Στις 9, 10 & 11 Ιουνίου το SAF Dance Camp θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Corona) της ΔΕΘ – Helexpo, στο χώρο διεξαγωγής του SAF – Street Art Festival Thessaloniki και τις 3 ημέρες στα πλαίσια του SAF.

Διεύθυνση: Εγνατία 154, Πύλη Εμπορίου, έναντι Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

★ SAF Graffiti Wall of Fame ★
Περισσότεροι από 50 διεθνείς και Έλληνες street & graffiti artists
θα συμμετέχουν στο φετινό SAF – Street Art Festival 2017 στο Graffiti Wall of Fame. Με μεγάλη μας τιμή θα τους φιλοξενήσουμε
για ακόμη μία φορά ανανεώνοντας τη συνάντηση μας κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας και μια διαφορετική παραγωγή.
Line Up To Be Announced Soon…