Περιγραφή Φεστιβάλ

The Island of Love – International Winter Festival

Το The Island of Love είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στη Λέσβο, με αφορμή την φιλοξενία των οστών του Αγίου Βαλεντίνου στον Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, καθώς και τον διεθνή εορτασμό του ίδιου Αγίου τον Φεβρουάριο.

Το The Island of Love είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο τον Φεβρουάριο του 2017 με αφορμή την φιλοξενία των οστών του Αγίου Βαλεντίνου στον Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, καθώς και τον διεθνή εορτασμό του ίδιου Αγίου τον Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια κεντρική, μεγάλη καλλιτεχνική δράση με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, η οποία θα πλαισιώνεται με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Οι καλλιτέχνες θα επισκεφθούν την Λέσβο και θα φιλοτεχνήσουν 14 γλυπτά πτηνά, που κατασκευάστηκαν από την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Φερενίκη Τσαμπαρλή και την ομάδα δημιουργικού της ΙΔΕΑ, με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Μετά την ολοκλήρωση της φιλοτέχνησης, τα γλυπτά θα εκτεθούν σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους στη Μυτιλήνη, ενώ μετά το φεστιβάλ θα δημοπρατηθούν, ώστε τα έσοδα, που θα προκύψουν, να διατεθούν για την κάλυψη μέρους των εξόδων του φεστιβάλ και για φιλανθρωπικό σκοπό, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Τα Πουλιά», το οποίο μαζί με τις έννοιες του «Έρωτα» και της «Αγάπης», αποτελούν το βασικό θεματικό άξονα όλων των δράσεων.