Περιγραφή Φεστιβάλ

Thess Puppet Festival

Το «THESSPUPPET» είναι μια θεατρική και κοινωνική πρόταση που σκοπεύει στην προβολή και ανάπτυξη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα.

«THESSPUPPET»… το ελληνικό φιλόξενο λιμάνι για την τέχνη του κουκλοθέατρου… στην Θεσσαλονίκη.

Η τέχνη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα.

Ο καλλιτεχνικός και πολυδιάστατος κόσμος του θεάτρου με κούκλες, αντικείμενα και σωματική έκφραση, είναι ο λιγότερο γνωστός από τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα. Θέλοντας υπεύθυνα να πραγματοποιηθεί «άνοιγμα» στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης, σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα που μπορεί να δώσει μια καλή και πλατειά εικόνα των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι διάφορες τεχνικές και αισθητικές που χαρακτηρίζουν το θέατρο με κούκλες, σώμα και αντικείμενα.

Το θέατρο με κούκλες και αντικείμενα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, έχει βιώσει ποικίλες μεταμορφώσεις και βρίσκεται ακόμη σε συνεχή εξέλιξη και διαμόρφωση μέσα από την έρευνα αλλά και τη συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς χώρους όπως είναι το stop motion, το video art, ο κινηματογράφος, η ρομποτική και οι νέες τεχνολογίες.

Βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε ένα θέατρο πολυδιάστατο, που εκφράζεται μέσω πολλών διαφορετικών μορφών και τεχνικών, όπως οι μαριονέτες με νήμα, οι γαντόκουκλες, το θέατρο με σκιές, οι μονοδιάστατες φιγούρες, οι κούκλες με άμεσο χειρισμό αλλά και αντικείμενα που μπορεί να είναι ανθρωπομορφικά ή αφηρημένα και συμβολικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«THESSPUPPET FESTIVAL ‘17», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Θεσσαλονίκης.
Για δεύτερη φορά στην Θεσσαλονίκη: 11 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες!

75 παραστάσεις από 19 βραβευμένους θιάσους με 19 διαφορετικά έργα, που προέρχονται από 9 διαφορετικές χώρες. 

Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.

Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 4 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 14 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, 1 διημερίδα για εκπαιδευτικούς για το «Κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση» και 1 έκθεση για το κουκλοθέατρο στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.

 

Πρόγραμμα

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

www.thesspuppet.gr/