Περιγραφή Φεστιβάλ

Zagoriwood – στα βουνά της Ηπείρου

για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ-ΔΙΚΤΥΟ.

Με κεντρική φιλοσοφία «1 άνθρωπος + 1 κάμερα + 1 υπολογιστής= μία πλήρης μονάδα δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου» ξεκίνησε το 2010 το Εργαστήριο Κινηματογράφου Zagoriwood, στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου με βάση το χωριό Κάτω Πεδινά. Νέοι κινηματογραφιστές και νέοι που αγαπούν το σινεμά–από όλη την Ελλάδα , διδάσκονται πάνω στα μυστικά και τις τεχνικές της οπτικοακουστικής αφήγησης από έμπειρους επαγγελματίες όχι απλώς στη θεωρία αλλά φτιάχνοντας ταινίες.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το “ZAGORIWOOD” όπως επικράτησε να λέγεται η διοργάνωση, έγινε πόλος έλξης αναγνωρισμένων ελλήνων κινηματογραφιστών που παρουσιάζουν εκεί για πρώτη φορά σε κοινό τις νέες τους ταινίες πριν ακόμα αυτές ταξιδέψουν στα διεθνή φεστιβάλ και τις αίθουσες και πραγματοποιούν workshops στο παράλληλο πρόγραμμα «Συναντήσεις».

Παρά τη δυσμενή οικονομική συνθήκη, την απόσταση από το κέντρο και τα «κέντρα» και ενισχυμένη από την αγάπη και στήριξη των ντόπιων, η δραστηριότητά μας επιβίωσε και αναπτύσσεται δημιουργώντας προγράμματα και εργαστήρια για όλα τα μέλη της κινηματογραφικής οικογένειας: σκηνοθέτες, ηθοποιούς, φωτογράφους, μουσικούς, σεναριογράφους κλπ.

Ο επόμενος στόχος μας αξιοποιώντας ήδη υπάρχοντες -και συχνά ανενεργούς, πόρους (κτίρια, φυσικό περιβάλλον, ξενοδοχειακές υποδομές, άνθρωποι) να δημιουργήσουμε στην υπέροχη φύση των Ηπειρώτικων βουνών ένα διεθνές «κιν/φικό χωριό» που να απευθύνεται στους νέους (αλλά και τους επίδοξους) κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Να καθιερώσουμε τα Ζαγοροχώρια ως τόπο μιας γιορτής νέων καλλιτεχνών, ένα ετήσιο κινηματογραφικό ραντεβούεκπαίδευσης, ανάπτυξης συνεργασιών, ανταλλαγής εμπειριών και εκκίνησης νέων σχεδίων, παρουσίασης νέων τεχνικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων για την οπτικοακουστική αφήγηση.

Η διοργάνωση γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου (έδρα στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου) με τη συνεργασία των Anemicinema Lab (Θεσσαλονίκη) και Mountain View (Αθήνα) και υπό τη Διεύθυνση του σεναριογράφου Γιώργου Μακρή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Zagoriwood επιστρέφει στα βουνά της Ηπείρου για 8η συνεχόμενη χρονιά 16-23 Ιουλίου

Για 8η συνεχή χρονιά το σινεμά παίρνει τα βουνά και φθάνει στα Κάτω Πεδινά, στα καταπράσινα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Το Zagorwiood πιστό στο καλοκαιρινό ραντεβού του με τα καθιερωμένα μαθήματα κινηματογράφου, τις προβολές ιδιαίτερων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων ταινιών, τις «Συναντήσεις» με τους Έλληνες δημιουργούς.

Παροχές

 

Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Εστιατόριο, Bar, WIFI - Internet, Καφετέρια, Δωρεάν Παρκινγκ, Τουαλέτες WC, Ξενώνες, Αυτοκίνητο, Λεωφορείο, Αεροδρόμιο, Ποδήλατο, Πεζοπορία
, Φιλικό για παιδιά, Φιλικό για σκυλιά

 

Πρόγραμμα

 

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων για φέτος έχει ως εξής:

1) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ1-από την ιδέα ως την ταινία” 16 ως 23 Ιουλίου

2) Ντοκιμαντέρ – 16 ως 23 Ιουλίου

3) Εργαστήριο Υποκριτικής 21 ως 23 Ιουλίου από το σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη.

Για το φετινό πρόγραμμα συναντήσεων και προβολών, μείνετε συντονισμένοι!

Στο Ζαγόρι, δεν μιλάμε απλώς για σινεμά, φτιάχνουμε ταινίες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

zagoriwood.gr/programma-2017/